Öğrenci Kariyeri Banner

Üniversite sınavları YGS ve LYS kalkıyor!

Üniversite sınavları YGS ve LYS kalkıyor!
lys
Üniversiteye giriş sistemi sil baştan değişiyor. YGS ve LYS kalkıyor. AK Parti İstanbul 2'nci Bölge Milletvekili Adayı Şirin Ünal, şuan olmasa bile ilerde üniversite sınavlarının kaldırılacağını ve her öğrencinin lisedeki başarı oranına göre üniversite eğitimi alacağını söyledi.

[ad name="Google Adsense"]

AK Parti İstanbul 2'nci Bölge Milletvekili Adayı Şirin Ünal, esenler Kadir Topbaş Kültür Merkezi'nde Ak Partili gençler tarafından düzenlenen programa katıldı. AK Partili gençlerin yoğun ilgi gösterdiği ve sohbet havasında geçen toplantıda konuşan Ünal, özellikle gençlere önemli müjdeler verdi.
“HER ÖĞRENCİ LİSELERDEKİ BAŞARI ORANINA GÖRE BİR ÜNİVERSİTEYE GİDECEK”

7 Haziran seçimleri öncesinde ortaya koydukları beyanname ile 1 Kasım seçimleri için sundukları beyanname arasında farklılıklar olduğunu belirten Ünal, “7 Haziran'dan sonra çıkan sonuçlara göre dersimizi çalıştık. 1 Kasım için halkımızın karşısına farklı bir kompozisyonla çıktık. Biz ne 7 Haziran'da nede şimdi halkımıza yapamayacağımız bir söz vermedik vermeyiz. Biz Türkiye’de gençlerimizin yarısından çoğunun yakın gelecekte üniversite mezunu olmasını hayal ediyoruz. Bunun için çaba sarf ediyoruz. Şuan olmasa bile yakın bir gelecekte üniversite sınavlarını kaldıracağız. Her öğrenci liselerdeki başarı oranına göre bir üniversiteye gidecek” dedi.

AK Partili'nin 13 yıllık iktidarında Türkiye’nin uluslararası borçlardan kurtulduğunu da vurgulayan Şirin Ünal, “Silahlı Kuvvetlerin ihtiyaçlarını bu ülke topraklarından bu ülkenin sanayici tarafından karşılanmasına yönelik ciddi adımlar atıldı. Şuanda silahlı kuvvetlerimizin ihtiyaçlarının yüzde 65’ini yerli sanayimiz karşılıyor. Taarruz helikopteri, insansız hava araçları milli gemiler, milli deniz altı, hücum botları bundan bazılarıdır. Bunların hepsini sizde iyi biliyorsunuz. Aslında bu ülkenin bağımsızlığına giden en önemli yollardan biri de budur” diye konuştu.

Terör örgütünün silahlarının üzerine beton dökene kadar terörle mücadele noktasında devletin gereken her şeyi yapacağını ifade eden AK Partili Ünal, “Türkiye Cumhuriyeti'nin güvenlik güçleri, askeri, polisi, koruyucusu terör örgütleri ile mücadele edecek. Herkes bunu böyle bilsin. Süreç ne kadar uzarsa uzasın, PKK silahlarını gömene kadar bu şerefli devletin mücadelesi devam edecektir. Meclis tatile girmeden iç güvenlik yasa tasarısını meclisten geçirdik. 130 maddeden oluşan bir tasarıydı. Bunun 65 maddesi terörle mücadeleyi ilgilendiriyordu. Biz bu kanunu çıkarırken AK Partili olarak mecliste tek başımıza bırakıldık. CHP, MHP ve HDP bu yasaların çıkarılmasında AK Partiye destek vermedi” şeklinde konuştu.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.