Öğrenci Kariyeri Banner

Üniversite Öğrencisine Cumhurbaşkanı'na Hakaretten Ceza

Üniversite Öğrencisine Cumhurbaşkanı'na Hakaretten Ceza
erd-g

 

[ad name="HTML"]

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakan olduğu dönemde sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan üniversite öğrencisi tutuksuz sanık B. M. (21) 6 bin 80 TL adli para cezasına çarpırıldı. Sanığın ekonomik ve sosyal durumu ile şahsi durumunu gözönüne alan mahkeme, para cezasının birer ay arayla, 20 eşit taksit halinde tahsiline de hükmetti.

SANIK ÖĞRENCİ KATILMADI. SAVCI CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 58. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına tutuksuz sanık B.M. katılmadı. Duruşma savcısı Hakan Ören, yapılan yargılama ve delillere göre sanığın üzerine atılı müsnet suçun sabit olduğunu belirterek, sanığın "Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret" suçundan 1 yıldan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

face-banner

"MÜŞTEKİ TARAF SİYASETÇİ DEVLET İDARECİSİ OLUP BU GİBİ ELEŞTİRİLERE KATLANMALIDIR"

B. M.'nin avukatı Diren Cevahir Şen, savunmasında davaya konu fotoğrafı müvekkilinin oluşturmadığını belirterek, müvekkilinin başka yerden alarak paylaştığını belirtti. Avukat Şen, "Dolayısıyla müvekkilin bu eylemi ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmelidir. Hakaret kastı ile de hareket etmemiş eleştiri hakkını kullanmıştır. Zira müşteki taraf siyasetçi devlet idarecisi olup bu gibi eleştirilere katlanmalıdır. Uluslararası sözleşmeler ve Anayasamız da bu şekilde eylemleri eleştiri hakkı kapsamında suç saymamaktadır. Buna dair birçok içtihat da vardır. Kaldı ki müvekkil hakaret kastı ile hakaret etmemiştir. Suçun maddi ve manevi unsurları oluşmamıştır. Müvekkilimin beraatine karar verilmesini talep ediyorum" dedi.

6 BİN 80 TL ADLİ PARA CEZASINA ÇARPTIRILDI

 

Haberin tamamı için tıklayınız...

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.