Öğrenci Kariyeri Banner

Üniversite Öğrencisine Ayda 2 Bin TL Burs!

Üniversite Öğrencisine Ayda 2 Bin TL Burs!
Fikri Işık 2 bin TL burs, Üniversite 2 bin TL burs, matematik kimya biyoloji fizik, Kriptolu telefon


Sanayi Bakanı Fikri Işık, üniversite sınavında ilk 5 bine girenlerden matematik, fizik, kimya ve biyoloji bölümlerini tercih edenlere aylık 2 bin liraburs vereceklerini söyledi Devlet, üniversite sınavında ilk 10 bine giren öğrencilerdenmatematik, fizik, kimya ve biyoloji gibi temel bilimleri tercih edenlere burs verecek.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık,üniversite sınavında ilk 5 bine giren öğrencilerden temel bilimleri tercih edenlere aylık 2 bin lira, 5 bin ile 10 bin arasındaki öğrencilerden temel bilimleri tercih edenlere ise aylık bin lira burs verileceğini açıkladı. AA Editör Masasında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Işık, ilk 10 binde olup başka bölümlerde okuyan, ikinci anadal olarak temel bilimleri seçen öğrencilere de ayda 750 lira burs vereceklerini kaydetti.

Bakan Işık "Öğrencimiz elektronik mühendisliğinde okusun ama aynı zamanda matematik, biyoloji, fizik veya kimya okusun" dedi. Bakan Işık, öğrencilerin bu haklardann 2014-2015 eğitim öğretim yararlanacağını kaydetti.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.