Öğrenci Kariyeri Banner

Üniversite Öğrencileri Ketenden Otomobil Yaptı!

Üniversite Öğrencileri Ketenden Otomobil Yaptı!
 

Hollanda'daki Eindhoven Teknik Üniversitesi öğrencileri, dünyanın ilk biyolojik otomobilini üretti. Şasi ve üst yapısı tamamen ketenden yapılan ve yüzde yüz biyolojik çözünürlüğe sahip olan otomobile Lina adı verildi.


İlk test sürüşü tamamlanan Lina, 8 Mayıs' ta Hollanda Karayolu Ulaştırma Dairesi'nin (RDW) onayına sunulacak.


_95857453_874b049a-8c7d-4d54-83fa-93b9395898e4 (790 x 445)


Keten, otomobil endüstrisinin kullandığı karbon ve alüminyum kadar sağlam bir hammadde. Ketenden otomobil üretimi ise karbon ve alüminyuma göre 6 kat daha ucuz.


Dünyanın ilk biyolojik dönüşümlü otomobili Lina'yı geliştiren grubun mali sorumlusu Loes van den Beuken'e göre otomobillerin üretim aşamasında harcanan enerji gözardı ediliyor. Otomobiller daha trafiğe çıkmadan, ekonomik ömürleri boyunca tüketecekleri enerjinin üçte birini harcıyor. Yaratıcı ekibe göre, ketenden otomobil üretimi ile üretim aşamasındaki enerji kaybı üçte iki oranında azaltılacak.


Tom Tom Trafik Çözümleri Başkan Yardımcısı Carlo van de Weijer, biyolojik dönüşümlü otomobili için, "Dünün aptalca fikri, yarının buluşu" değerlendirmesini yaptı.


Van de Weijer, otomobil sektörünün kısa sürede biyolojik dönüşümlü otomobil üretmesini beklemiyor; ama sektördeki birçok firmanın bu projeyi yakından izlediğini söylüyor.


Lina'nın, 8 Mayıs'ta ki testlerden de başarıyla çıkacağı ve Hollanda Karayolu Ulaştırma Dairesi'nin öğrencilerin çalışmalarını daha da ilerletmesi için projeye onay vereceği belirtiliyor.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.