Öğrenci Kariyeri Banner

Üniversite Hayatıyla İlgili Söylenen En Büyük 9 Yalan

Üniversite Hayatıyla İlgili Söylenen En Büyük 9 Yalan
everybody-lies-wallpaper11

Çoğu gencimizin üniversite hayalleri televizyondaki dizi ve filmlerden gördükleri ve çevrelerinden duyduklarıyla şekillenir. Ancak, üniversiteyi kazanıp gittiğinde görür ki, hiçbir şey anlatıldığı gibi değildir. Hayaleri pestil gibi ezen, kocaman, yumruk şekilnde yalanlardan ibarettir hepsi. İşte bu yalanlardan bir kısmı.

 [ad name="Google Adsense"]

1. "Bir Kere Kapağı At Gerisi Kolay" Yalanı



1


Üniversite hazırlık süresi içerisinde öğrenciye söylenen ilk yalanlardandır bu. Garibim de yer bunu. Kazanıp de mevzunun pek de öyle olmadığını görünce iş işten geçmiştir artık. Aksine, asıl zor kısım şimdi başlamıştır.




2. "Hoca Bana Taktı, O Yüzden Geçemiyorum" Yalanı



2


Tabii. Koskoca profesörün, doçentin işi gücü yok, bizimkiyle uğraşacak. Bu da aile ve çevreye söylenen yalanlardandır. Öğrencimiz lise psikolojisinden çıkamamıştır henüz. Bu yarın bir gün, "Prof sözlü notunu fazla verse geçerdim." de der




3. "Sen Okulu Bitir, Benim Şirkette İşin Hazır" Yalanı



3


Hepimizin çevresinde kodaman akraba, tanıdık vardır. Müstakbel üniversite öğrencisi bunların en sevdiği geyik malzemelerindendir. "Kazandın mı? Çok iyi. 4 sene sonra direkt yanıma gel." derler masum gence. Masum genç "Okul bitince işim hazır." motivasyonuyla çalışır didinir, okulu bitirir. Ancak, kodaman amcanın yanına gittiğinde hayal kırıklığına uğrar. Kimi zaman"Sen kimin oğluydun?", kimi zaman da, "Benim oğlum bile işsiz." sözleriyle karşılaşır.






4. "Üniversiteye Gitmeyen Arkadaşlara Söylenen "Ortamdan Ortama Akıyorum" Yalanı



4


Ortamdan kastı kahvede bataksa, internet kafeyse, saplarla pileysiteyşınsa, evde kiralanan filmlerin izlendiği bir ortamsa doğru söylüyordur. Günahını almaya gerek yok yalancı deyip.




5. "Devamsızlık Diye Bir Şey Yok. İstersen Hiç Gitme" Yalanı



5


Bu yalan kim tarafından ortaya atılmışsa gayet sağlam etki etmiştir. Üniversite öğrencisinin işine en çok gelen olduğu için en çabuk inandığı yalandır bu. Dönem boyu okula gitmez. Dönem sonunda da transkriptteki "D"'nin ne anlama geldiğini bulmaya uğraşır.




6. "Üniversitede Kızlar Teklif Ediyormuş" Yalanı



6


Üniversite yalanlarının şahı, kralı, en temel taşı. Gencin en çok inanmak istediği yalan. Doğal olarak en çok inandığı yalan. Çimlerde, kantinlerde bekler. Pozdan poza girer bir kız gelsin de teklif etsin diye. (Ne teklif edecekse) Ancak, bunun da yalan olduğunu anlar bir süre sonra. Küçücük yüreğinde bir burukluk, gözlerinde hafif bir yanma hissiyle kabullenir gerçeği.




7. "Ders Çalışmana Gerek Yok, Yatarak Geçersin" Yalanı






Bu da en işe gelen yalanlardandır. Kapağı atmıştı ve gerisi kolaydı ya zaten. 4 Sene boyunca hiçbir şey yapmadan okulu bitirmeyi bekler. Okul bitmeyince şaşırır, "Nerede yanlış yaptım? Niye bitmedi?" diye düşünür. Sonra farkına verir ki, paso yatmak pek faydalı değilmiş. 5. ve 6. senesinde kasar artık.





8. "Baba Kitap Alacağım, Para Yolla" Yalanı






Aileye söylenen yalanlardandır. Konu kitap ise ana babanın söyleyeceği bir şey olamaz zaten. Çakal öğrencimiz ailesinin yumuşak karnını bulup oradan saldırmayı iyi bilir.






9. "Tıpçıların Hepsi Kafayı Yemiş" Yalanı



9


Diğer bölüm öğrencilerine göre daha fazla uğraştıkları, çalıştıkları doğrudur tıpçıların. Ancak, bu onların kafayı yedikleri, tırlattıkları anlamına gelmez. Bu adamlar yarın bir gün hastalandığımızda bize bakacaklar. Koskoca tıp dünyasını kafayı yemekle suçlamak haksızlıktan başka bir şey değildir.

 [ad name="HTML"]





Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.