Öğrenci Kariyeri Banner

Üniversite Hayatınızda Etkinliklere Katılmanız İçin 13 Neden

Üniversite Hayatınızda Etkinliklere Katılmanız İçin 13 Neden
 

  1. Her sektör hakkında bilgi sahibi olursunuz.


Katıldığınız etkinliklerde konuşmacı olarak gelen birbirinden farklı sektörlerde uzmanlaşmış kişiler olur, bu durumda biz katılımcıların onları etkili bir şekilde dinlediğimiz takdirde farklı sektörler hakkında bilgi sahibi olmaya iter. Belkide en önemli neden budur! Herkesle her konu hakkında sohbet edebilmek paha biçilemez!

  1. Bol bol kalemlere ve not defterlerine sahip olursunuz.


Etkinlik yapılacak salonlara girişlerde yapılan kayıt masalarının üzerinde konumlandırılmış ‘’Alsam ayıp olur mu abi yeeaa? Veya ‘’Oo süpermiş’’ diyerek şartlar ne olursa olsun o ufak not defterleri ve etkinliğin adının basılı olduğu karizmatik kalemlerden hepimiz almadık mı çılgınlar gibi ??

  1. Katılım belgeleriniz olur.


Bazı yapılan etkinliklerde sertifika yerine katılım belgesi verilmektedir. Katılım belgeleri genellikle kısa zamanlı eğitim faaliyetlerinde verilir. Sertifikalı etkinlik diye gittiğimiz etkinliklerden katılım belgeleriyle dönmedik mi ??

[ad name="Google Adsense"]

  1. Yeni networklar kurmak için en ideal yerlerdir.


En önemli maddemiz belkide. Etkinliğe gelen konuklara hiç çekinmeden sorular sormalıyız ve aklımızdaki soru işaretlerini gidermeliyiz. Konuşmacılarla tanışmak sizin için büyük bir avantaj. Stajınız için olsun iş hayatınız için olsun önünüze farklı yollar çizebilmek için konuşmaktan çekinmeyiniz. Eğer mümkünse etkinlik aralarında ilgilendiğimiz konuşmacıyla sohbet etmek isteyebiliriz yüksek ihtimal kabul görür. İstediğiniz kabul görmezse salon giriş çıkışlarına adamlarınızı koyup bekletin mutlaka onu yakalayabilirsiniz, denendi, test edildi, çalışıyor!!

  1. Yeni gelişmelerden anında haberdar olma şansınız vardır.


Konu ne olursa olsun her şeyden önce yeni bilgilere sahip olup o salondan bir şekilde ayrılıyorsunuz. En güzeli de bazen verilen haberin taze oluşudur. Çok yeni gelişen bir gelişmeyi şirket yöneticisi medyaya vermeden, konu hakkında basın bültenleri yazılmadan, yayınlanmadan sizlerle haber paylaşıyorlar bu gerçekten özel hissettiriyor!

  1. Üst düzey yöneticileri tanırsınız.


Her etkinliğin formatı farklı şekillerde olur. Bazı etkinliklerin formatında konuşmacılar sadece kendi hayat hikayelerini anlatırlar buda onları yakından tanıma şansı sağlar.

  1. Kariyer sahibi olmanın yollarını öğrenirsiniz.


Konuşmacıların hayat hikayelerinden yola çıkarak kendi yolunuzu çizebilirsiniz. Çok çok yeni bilgiler farklı insanlar tanırsınız. Farklı hikayelerdeki hata ve doğruları görebilirsiniz ve bunlardan kendinize ders çıkarabilirsiniz. Buna göre önlemler alabilir , adımlar atabilirsiniz. Ne istediğinizin bilincine varırsınız. İstediğiniz noktaya ulaşmak için yapmanız gereken şeyleri öğrenir ve harekete geçmeniz gerektiğinin farkına varırsınız.

  1. Başarılı bir yöneticinin hangi adımları izlediğini görürsünüz.


Yönetici olma hayaliyle yanıp tutuşan gençlerimiz de var elbet aramızda. ‘’Otoriter bir yönetici olurum çalışsın ezikler!’’ kafasında gençlerimizi etkinliklere gitmeleri konusunda dürtüyorum. Şakayı bırakacak olursak…  Yönetici olmak evvela sanıldığı kadar kolay değil elbet birinci basamaktan zirveye nasıl çıkılır birebir öğrenmek için ideal mekanlardır etkinlik salonları.

  1. Kilidi olmayan kapıları sertifikalar aralar!


Hangi okulda hangi bölümü okuduk aman efendim devlette mi okuduk özelde mi okuduk gibi sorunlara son!!! Artık insan kaynakları çalışanları bu bilgilere çok da önem vermiyor. Okul okurken bu hanım kızımız/efendi oğlumuz neler yapmış hangi donanımlara sahipmiş diye bakıyorlar. Gittiğiniz etkinlikler katıldığınız projeler oldukça önem kazandı. Bunlarla birlikte ‘’Benim de sertifikam vaar ayol!’’ dedikten sonra bunu belgelemek de sertifikalarımıza kalıyor.

  1. Eksikliklerinizin farkına varırsınız.


Herkes bilir neye sahip olduğunu ne bildiğini ama önemli olan bir diğer nokta ise neyi bilmediğimizdir. Hangi konuda ne bilmiyoruz ne eksikliklerimiz var bunların bilincinde olursak ve bunları tamamlama yoluna girersek elbet başarı bizimle olacak!

  1. Karşılaşacağınız problemlerle nasıl başa çıkılabileceğini öğrenirsiniz.


Karşınıza bir çok başarılı insan çıkacağı gibi bununla birlikte onlarında farklı  hayat hikayelerini öğrenmiş olacağız. Herkese bir sihirli değnek dokunmuyor elbet herkes bir anda parlayıp yıldızlaşmıyor.  Başarıya giden yolda düşenlerin, sendeleyenlerin ve hatta sürünenlerin sayısı da oldukça fazla fakat sonunda başarı var. Peki neden? Çünkü dikkat edin ki yılmamışlar. Hep çalışmışlar hep daha fazla!

  1. Bir günlük hatta birkaç saatlik bile olsa yeni arkadaş ortamlarına girersiniz.


Evet konuşmacıları dinledik ettik yeni şeyler öğrendik de… Etkinlikler sıkıcı fikrini atın kafanızdan zira gerçekten düşünüldüğü gibi değildir. Etkinliklerde verilen öğle aralarında veya çay molalarında bir anda kendinizi bir kitlenin arasında bulabilirsiniz. Birbirinizden ayrılırken ‘’Çıkışta da bi kahve içeriz.’’ Cümlesiyle karşı karşıya kalabilirsiniz.

  1. Sabır sahibi olmayı öğrenirsiniz.


Dinlediğiniz kişilere sihirli değnek dokunmadığından bahsetmiştik. Sabırla deneye deneye belli çabalardan sonra başarıya ulaşmış kişilerle karşı karşıya geleceksiniz ve bu da size sabrın önemini öğretecek.

Hayırlı kariyerler dileriz!!! :)

[ad name="HTML-3"]

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.