Öğrenci Kariyeri Banner

Üniversite Hayatını Verimli Geçirme Yolları!

Üniversite Hayatını Verimli Geçirme Yolları!
Üniversite hayatını yaşamaya başlamadan önce üniversitenin ne olduğuna biraz dikkat çekmemiz gerekiyor. Üniversite meslek edinme okullarının çok daha ötesinde bizi hayatın ilk adımlarına hazırlayan, sosyalleşme, bürokrasiyle tanışma, kendimizi bulma ve harekete geçmemizi yardımcı olan yerdir. Tabii ki bu duvarların arasından çıktığımızda mesleklerimiz elimizde olacak ama bu yılları en verimli şekilde geçirmek hayatımızda karşımıza çıkacak her şeye karşı hazırlıklı olmamızı sağlayacaktır.

Nedir bu verimli geçirme yolları?

1.Üniversite Kulüpleri Sosyalleşmek İçin Güzel Bir Basamaktır!

 

57197_sas-youth-club-750x422_790x445

Nedir bu herkesin ağzından düşmeyen sosyalleşmenin önemi? Birkaç gerekçesi var aslında...

Çoğumuz ailemizden uzakta bambaşka şehirlerde iken kendimizi yalnız hissetmemek adına dostluklara ihtiyaç duyarız. Bu dostlukları sadece birlikte derse girdiğimiz insanlarla değil; her bölümden, her şehirden insanla tanışma fırsatımız olacak üniversite kulüplerinden sağlamak faydamıza olacaktır. İleride farklı mesleklerden dostlar edinmiş olmamız da bir artı. Bunun yanında bir de iletişim yeteneğimizin gelişmiş olması ileride iş hayatımızda bize bol fayda sağlayacaktır.

2.Üniversitenin Nimetlerinden Faydalanmalı ve Seminerleri Kaçırmamalıyız!

konferans_salonu_517239cc45e04_74_790x445

Seminerler kendi okulumuz ya da farklı okullardan profesörler tanımamızı sağlar ve ufkumuzu genişletir. Arkadaşlarımızla birlikte seminer takvimini takip etmeyi alışkanlık haline getirirsek okulun içerisinde kendimizi daha etkin ve başarılı hissederiz. Seminerler ayrıca hocalarımızla iletişim kurmamız açısından da faydalıdır.

3.Okulda ya da Dışarıda Katılmamızı Bekleyen Birçok Sertifika Programı Var!

Business people sitting on presentation at office. Businesswoman presenting on whiteboard.

Maalesef tek başına üniversite mezunu olmak yetmemektedir. Dolu bir özgeçmiş bize öncelik sağlayacaktır. CV doldurmanın yollarından biri de özellikle alanımıza ilişkin sertifika programlarıdır. İnternette araştırarak ve okul programlarını düzenli takip ederek ücretli/ücretsiz sertifika programlarından haberdar olmak mümkündür.

4.Ne Kadar Dil O Kadar Fırsat!

bigger-bubbles1-810x506_790x445

Yıllardır dillerden düşmeyen ‘’İngilizce öğren iş alımında çok önemli’’ lafları üzgünüm artık yetersiz. İş başvurularında ikinci, hatta üçüncü dil bile sorulabiliyor. Günümüzün teknoloji çağı olması bizden de buna uygun hız beklemektedir. Dil öğrenmek bize hem yeni bir evren kazandıracaktır hem de başarılı bir iş hayatı...

5.Vizeleri Ve Finalleri Son Haftaya Bırakmayacak Kadar Çok Zamanımız Var!

1470662116732_790x445

Artık lisede değiliz. Üniversitenin bir yaşam biçimi olarak görülmesinin en önemli yollarından biri de üniversiteyi hayatımızla eş değer devam ettirmektir. Çalışmak için sınavdan önceki son güne bırakılan dersler bize sadece eziyetini vermiş olur, artısını görmek imkansızdır. Eğer sınavlardan hemen önce çalışmak yerine düzenli olarak çalışmalar yaparsak vize-final uykusuzluğu diye bir şeyden haberimiz dahi olmayacaktır.

6.Erasmus Fırsatı Kaçırılmaz!

a367c1c7-c7df-4e32-80fb-b112680aa4f4_790x445

Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile iş birliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır. Yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile ortak projeler üretip hayata geçirmeleri; kısa süreli öğrenci ve personel değişimi yapabilmeleri için karşılıksız mali destek sağlamaktadır.

Kendimizi görmeyi hayal ettiğimiz her alan için geçmişimizde görünen bir erasmus programı bize destek sağlayacaktır. Ayrıca belki de daha önce hiç gitmediğimiz bir ülkede okuyor olmanın, tanıyacağımız yeni kültür; yeni insanlar, yeni fırsatlar gibi birçok avantajı olacaktır ve buna ulaşmamızın basit bir yolu var; güzel bir not ortalaması…

7.Interrail Seyahatini de Atlamamak Gerek!

vr_interrail_2_790x445

Tabii ki sırt çantasını alıp gezmenin yaşı yoktur; fakat kafamızın belki de en rahat olduğu bu dönemlerde sırt çantamızla tren ile Avrupa'yı dolaşmak bize farklı deneyimler sağlayacaktır. İnterrail yapmak için üniversiteli olmak şart değil; tabii 26 yaşından küçük olmak ücret olarak daha makuldür.

8. Son Olarak Work And Travel...

work-and-travel

Diğerlerinden farklı olarak 'Work and Travel' yapmak için üniversite öğrencisi olmak şarttır.

Work and Travel programı Amerikan Hükümetinin kontrolünde yapılan, dünyanın değişik yerlerinden üniversite öğrencilerinin yaz tatilleri boyunca Amerika'da çalışıp İngilizcelerini geliştirme imkanları buldukları, dünyayı ve farklı kültürleri tanımalarını sağlayan bir öğrenci kültürel değişim programıdır.

Önümüzdeki fırsatları düşündüğümüzde beklenen şey gerçekten zor değil. Önemli olan ne istediğimizi bilmektir.

 

Şunu asla ve asla unutmayın; hayatımızda ne yaşanacaksa büyük bir kısmını bugünkü seçimlerimiz belirleyecektir!

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.