Öğrenci Kariyeri Banner

Üç Dakikada Kötü Düşünceden Kurtulmanın Üç Yolu

Üç Dakikada Kötü Düşünceden Kurtulmanın Üç Yolu
Günümüzdeki insanların en sık karşılaştığı problemlerin başında aklına gelen kötü düşüncelerle sürekli bir mücadele içinde olmasıdır. Sebebini bilmediğimiz aniden gelen bıkkınlık hissi, isteksizlik, her şeyden uzaklaşma isteği hayatımızı ve bulunduğumuz  durumu kötü bir şekilde etkilemekte, derslerimizi,  akademik başarımızı ,iş hayatımızı, arkadaşlarımızla olan ilişkilerimizi olumsuz olarak birçok yönden etkilemektedir. Peki bu düşüncelerden kurtulmak için ne yapmalıyız ?

Hayal Et

Mutsuzluğun en büyük sebebi  aklımızdan bir türlü atamadığımız kara düşünceler değil mi aslında ? Birdenbire gelip hayatımızı neredeyse alt üst eden olumsuz düşünceler karşısında savaşamadan pes etmemiz. Bu negatif düşünceler bizi otobüste ,işte,ders dinlerken ya da yolda yürürken yakalamakta. Bu durum karşısında hemen olduğumuz yerde derin bir nefes alıyoruz ve mutsuzluğumuzu daha büyük bir silah ve panzehir olana mutluluklarımızla yenmeye çalışıyoruz. En mutlu olduğumuz  anı  hayal ediyoruz. Ailenizle en son gittiğiniz pikniği, arkadaşlarınızla geçirdiğiniz en komik olayları, sizi en çok mutlu eden doğum gününüzü ,yakın zamanda gittiğiniz bir konseri,  yere düşen bir arkadaşınıza nasıl güldüğünüzü, komik bir yazıyı ( gibi )bir çok şeyi düşünerek içinizde bulunduğunuz negatif düşünce karmaşasından kurtulabilirsiniz.

1

Kötü Düşüncelerini  Çöpe At

Zihnimizi  bulandıran ve içimizi  kemiren kötü düşüncelerden kurtulmanın bir yolu da bu. Yani sana kendini kötü hissettiren olayların, düşüncelerin, zihnini bulandırmasına ve başını ağrıtmasına izin verme. O an yaşadıklarını ve düşüncelerini kaleme al ve oku. Sonra parçalayıp çöpe at rahatladığını hissedeceksin. Derin bir nefes al ve hayatına devam et. Çünkü kötü düşüncelerini somutlaştırarak elle tutulabilir bir hale getirdin ve yok ettin. Onlar artık kafanda uçuşmuyorlar. Özgürsün!


2

Zamanının  Değerli Olduğunu Düşün

Hepimiz  bize verilen belirli bir süre  zarfında yaşıyoruz ve ne kadar yaşayacağımızı bilmiyoruz. Aslında zamanımız çok kısıtlı ve biz bu zamanı kötü düşüncelerimize esir olarak boşa harcıyoruz. Gerçekleştirmemiz gereken hayallerimiz, çok gitmek istediğimiz ülkeler, okumak istediğimiz kitaplar, yardım edeceğimiz insanlar ,ailemizle  geçirmek istediğimiz günler, yapmak istediğimiz çılgınlıklarımız  var ve çok az bir süreye sahibiz. Bunları düşünerek hemen harekete geçmeli ve bütün olumsuzlukları kafamızdan bir çırpıda atıp yolumuza bakmalıyız.

3

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.