Öğrenci Kariyeri Banner

Uber, Drone İle Yemek Servisine Başlayacak

Uber, Drone İle Yemek Servisine Başlayacak

Uber Elevate, geçtiğimiz günlerde San Diego’da drone ile fast-food yemek teslimine başlayacağını duyurdu. Teslimat bölgeleri evler veya apartman binaları olmayacağını ancak raporlara göre bunun yerine belli başlı belirlenmiş güvenli bölgeler olacağını açıkladı. Bu iniş bölgeleri, park edilmiş bir Uber aracının çatısını bile içerebilir. Böylelikle Uber kurye,  paketi alır ve tüketiciye teslim edebilir. Ayrıca Uber'in ortaklarından biri olan McDonald's şirketi, teslimatın hava kısmında yiyecekleri sıcak ve sağlam tutmak için özel ambalajlar bile geliştiriyor. Uber Elevate'in insansız hava aracı bir süredir test edilmekteydi fakat resmi uçuşlar için onay alamamıştı. Uber elevate, Federal Havacılık İdaresinden geçen hafta onayını aldı.


kj

Bu Haberle birlikte Güney Kaliforniya şehri, kısmen oradaki askeri varlığından dolayı, aynı zamanda güvenilir, güneşli ve sakin olan hava şartları sayesinde ideal bir insansız hava aracı kenti haline geldi.Walmart’ın üst üste ikinci yıl Amazon’dan daha fazla drone patent başvurusunda bulunduğu bildirildi. Ancak, Google ana şirketi Alphabet’a ait olan Wing Aviation küçük paketler dağıtmaya başlaması için FAA’dan (Federal Aviation Administration) sertifika aldığını açıkladı.

Drone’un birçok kısıtlamaya tabi olacağı göz önüne alındığında (örneğin yoğun nüfuslu alanlara uçmanın olmadığı) diğer teslimat yöntemlerine göre hangi avantajları sundukları pek de açık değildir. Bununla birlikte teslimat, drone'ların yakın gelecekte oynadıkları rolün sadece bir parçası olabilir. Drone'lar şimdilik San Diego ve Blacksburg'da test edilse bile, kısa vadede bir başka potansiyel kullanım olan tıbbi eşyaların araba ile hatta yürüyerek ulaşılması zor alanlarda teslim edilmesi alanında da kullanılabilir.

xl-2019-uber-elevate-1

Drone lar son derece yüksek değerli ürünler ve bozulabilir ürünler olabilir. Bu araçlar ulaşılması zor yerlere ulaşmak zorunda kalabilir. Ancak drone ların Big Mac'lerin ve Amazon kutularının rutin teslimatlarını yapmadan önce aşması gereken bir takım sorun ve zorluklar var:

Drone etkin ve verimli bir düzene nasıl erişiyor? Otomatik hale getirebilir mi?  Birisinin maliyeti ne kadar yüklemek zorunda?

Drone'a gelen sinyaller de dahil olmak üzere bugünlerde her şey saldırıya uğrayabilir ve hırsızlıkla kargoya el konabilir.

Bu nedenlerden dolayı ilerleyen zamanlarda ticari uygulamayla uçuş yolu daha çalkantılı olacak gibi gözüküyor.

Özgün Çeviri: Harun Civan

Kaynak 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.