Öğrenci Kariyeri Banner

Twitter Rakibi Threads Kullanıcı Kaybediyor!

Twitter Rakibi Threads Kullanıcı Kaybediyor!

Twitter’a rakip olarak piyasaya sürülen ve çıktığı ilk gün büyük bir ilgi gören Threads, kullanıcı sayısı ve etkileşim konusunda önemli bir düşüş yaşıyor.

Threads kullanıcı sayısı yüzde 20 düştü!

Meta kısa süre önce merakla beklenen yeni sosyal medya platformu Threads’i kullanıcılar için yayınladı. Kısa süre içinde büyük ilgi gören platform Dünya çapında ses getirmeyi başardı. 24 saat içinde 70 milyon kullanıcı sayısını aştı. Ardından Threads 100 milyon kullanıcı sayısına ulaşmayı başardı.

Ancak bugünkü haberlere baktığımızda ise platformun şöhretinin oldukça kısa sürdüğünü görüyoruz. Paylaşılan son verilere göre, Threads’in kullanıcı sayısında ve etkileşiminde hızlı bir düşüş yaşandı. Bu düşüş özellikle Threads günlük aktif kullanıcı sayısında meydana geldi. Kullanıcıların Threads’de geçirdikleri süre 20 dakikadan 10 dakikaya geriledi.

Tüm bunlarla birlikte Threads uygulamasının en çok indirildiği ülkeler de belli oldu. Verilere göre Threads indirenlerin yüzde 33’ünü Hindistan’da yaşayanlar oluşturuyor. Yüzde 22’lik dilimle ise Brezilya ikinci sırada yer alıyor. Listenin diğer kısmında ise yüzde 16 ile ABD, yüzde 8 ile de Meksika bulunuyor.

Ayrıca iddialara göre Threads’in hızla yükselmesinin iki nedeni var. Bunlardan ilki Instagram ile hesap oluşturmayı kolaylaştırıyor olması. İkinci neden ise Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasından sonra kullanıcıların platformla ilgili yaşadıkları hayal kırıklıkları.

 

Kaynak


Emine Günaydın

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Emine Günaydın..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.