Öğrenci Kariyeri Banner

Twitter'dan Beklenen Haber Geldi: Düzeltme Butonu Yolda

Twitter'dan Beklenen Haber Geldi: Düzeltme Butonu Yolda

Twitter kullanıcılarının sık sık yokluğundan dert yandığı düzeltme butonu özelliğiyle ilgili sonunda güzel bir haber geldi. Konuyla ilgili ilk açıklama, Twitter'ın yeni yönetim kurulu üyesi Elon Musk'ın bir Twitter anketinde takipçilerine bu özelliği isteyip istemediklerini sormasının ardından geldi.

Sosyal medya şirketinin iletişim ekibi ise, paylaştığı tweette, "Artık herkes soruyor… evet, geçen yıldan beri bir düzeltme özelliği üzerinde çalışıyoruz!" diyerek müjdeyi vermiş oldu. Beklenen özelliğin önümüzdeki aylarda test edilmeye başlanacağı söyleniyor. Özelliğinin gelmesiyle, kullanıcılar mesajlarındaki hataları düzeltebilecek ve bunu yaparken daha önce tweetlerine gelen yanıtları, retweetleri veya beğenileri kaybetmeyecek.

Şirketin tüketici ürünlerinden sorumlu başkan yardımcısı Jay Sullivan, Salı günü paylaştığı mesajda bunun "uzun yıllardır en çok talep edilen Twitter özelliği" olduğunu, ancak bu özelliğin "güvenli bir şekilde" nasıl oluşturulacağını araştırdıklarını söylemişti. Sullivan; "Düzeltmelerle ilgili zaman sınırlamarı, kontroller ve şeffaflık gibi şeyler olmadan, düzeltme özelliği kamuya açık mesaj kaydını değiştirmek üzere kötüye kullanılabilir. Bu işe yaklaşımda, kamuya açık konuşmanın bütünlüğünü korumak en büyük önceliğimizdir" dedi.

Elon Musk Yüzde 9,2 Hisse İle Twitter'ın En Büyük Hissedarı Oldu!

Pazartesi günü Twitter'da yüzde 9,2 hisse satın aldığını ve şirketin en büyük hissedarı olduğunu açıklayan Musk, paylaştığın anket ile tüm kullanıcıları heyecanlandırmıştı. Twitter 1 Nisan'da bir düzeltme düğmesi üzerinde çalıştığını açıklamış, ancak bu 1 Nisan şakası olarak yorumlanmıştı. Ancak çok geçmeden gerçek olduğu anlaşıldı. Şimdi tüm kullanıcılar özelliğin ne zaman tam olarak devreye gireceğini ve güvenli bir şekilde çalışıp çalışmayacağını merak ediyor.


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.