Öğrenci Kariyeri Banner

Twitter, Çalışanlarının Büyük Çoğunluğunu İşten Çıkarmaya Hazırlanıyor!

Twitter, Çalışanlarının Büyük Çoğunluğunu İşten Çıkarmaya Hazırlanıyor!

En çok kullanılan sosyal medya platformu Twitter, büyük bir kararın altına imza atabilir. İddialara göre şirket, bünyesinde çalışan çok sayıda kişiyi işten çıkaracak.

Ortaya atılan bir iddiaya göre Twitter, işten çıkarma konusunda oldukça önemli bir kararın altına imza atmaya hazırlanıyor. Popüler sosyal medya platformunda çalışan çok sayıda kişinin işten çıkarılacağı iddia edildi.

The Washington Post'ta yer alan bir habere göre Twitter, Elon Musk'ın şirketi satın alıp almadığına bakılmaksızın işten çıkarma sürecini gerçekleştirmek istiyor. Elon Musk'ın da potansiyel yatırımcılara, 7 bin 500 kişilik personelin yüzde 75'lik kısmını işten çıkarmayı planladığını söylediği ifade edildi.

'Kesinti Hayal Edilemez Olacak'!

İddiaya göre The Washington Post tarafından elde edilen belgeler, Elon Musk ile yapılacak anlaşmadan önce şirketin yaklaşık olarak 800 milyon dolarlık bir tasarruf planladığını gösteriyor. Bu tasarrufun elde edilmesi için de çok sayıda kişinin işten çıkarılması gerektiği belirtiliyor.

Dünyanın en popüler sosyal medya platformları arasında yer alan Twitter, konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı. Geçmişte Twitter'ın spam ve sağlık ölçümlerinden sorumlu Edin Chen isimli bir veri bilimcisi, The Washington Post'a yaptığı açıklamada, Musk'ın hedeflediği kesintinin "hayal edilemez" olacağını belirtti.

Haziran ayında olası işten çıkarmalar ile ilgili bir soruyu cevaplayan Musk, düşük performans gösteren personellerin neden çalışmaya devam etmesi gerektiğini anlamadığını söylemişti. Musk ayrıca içerik denetleme kısıtlamaların gevşetilmesini ve daha önce yasaklanmış hesapların yeniden etkinleştirilmesine izin verilmesini istemişti.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.