Öğrenci Kariyeri Banner

Türkiye Üniversitelerarası Tenis Müsabakaları

Türkiye Üniversitelerarası Tenis Müsabakaları
tenis

 
[ad name="HTML"]

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen müsabakalara, 90 üniversiteden 145 takım ve 750 sporcu katılıyor.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Üniversitelerarası Tenis Müsabakaları, Manavgat ilçesinde başladı.

Manavgat ilçesindeki World of Sunrise Otel'in tenis kortlarında düzenlenen müsabakalara, 95 üniversitedeki 145 takımdan 750 sporcu katıldı.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyon Temsilcisi Mustafa Gelen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müsabakalarda Süper Lig, 1. Lig ve 2. Lig maçlarının yapıldığını belirtti. Liglerde dereceye giren takımların bir üst lige çıkmaya hak kazandığını vurgulayan Gelen, şöyle konuştu:

"Liglerde mücadele eden takımlar gruplarında yarışacaklar. 2. Lig müsabakalarımız tamamlandı. Bayan ve erkekler 6 grupta yarıştılar ve birinciler 1. Lig'e çıktı. Süper Lig ve 1. Lig maçlarımız başladı. 1. Lig'de gruplarında birinci olan takımlar eşleşecekler. Buradan ilk üçe giren takım Süper Lige çıkmaya hak kazanacak. Süper Lig'deki üç grup birincisi de kendi arasında play-off oynayarak Türkiye şampiyonunu belirleyecek. Şampiyon olan takım, Avrupaşampiyonlarında ülkemizi temsil edecek."

Müsabakalarda erkeklerde Sakarya Üniversitesi, İzmir Teknoloji Üniversitesi, Atılım Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Malatya İnönü Üniversitesi 1. Lige yükseldi.

Bayanlarda ise  İstanbul Kültür Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Yakın Doğu Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Başkent Üniversitesi ve Uluslararası Antalya Üniversitesi, 1. Lige çıkmaya hak kazandı.

Süper Lig ve 1. Lig maçları, 16 Mart'ta yapılacak.

aliİçerik ÖğrenciKariyeri ekibinden Bilge YAVUZ tarafından gönderilmiştir.

İletişim Bilgileri;
Facebook | Twitter |

 

[ad name="Google Adsense"]

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.