Öğrenci Kariyeri Banner

Turkcell Geleceği Yazanlar Projesi

Turkcell Geleceği Yazanlar Projesi
TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Turkcell işbirliğinde başlatılan Geleceği Yazan Kadınlar Projesi’nin amacı kadınları yazılım konusunda eğiterek, mobil uygulamalar geliştirmelerine destek olmak, kadınların bu alanlardaki istihdam kapasitesini ve girişimciliğini artırmaktır.

Bu programın hedefi; kadınların mobil yazılım geliştirme alanında eğitilerek, teknoloji sektöründe istihdam kapasitesini ve girişimciliğini artırmak yoluyla ekonomik anlamda güçlendirilmesi, ülke ekonomisine katkıları ve bu hizmetlerde etkin rol üstlenmesidir.

 

pc5_790x445

Başvuruda bulunan adaylar değerlendirme sürecine alındıktan sonra seçilen katılımcıları Haziran ayında bir eğitim aşaması beklemektedir.

Turkcell Geleceği Yazan Kadınlar projesinin takvimi şöyle:

1) Başvuru (24 Nisan-15 Mayıs)

2) Eğitim Aşaması: sınıf içi ve online eğitim (3 Haziran-16 Temmuz)

3) Proje Geliştirme: danışmanlık ve 1.5 aylık proje geliştirme süreci (17 Temmuz-29 Ağustos)

4) Finalist Seçimleri: proje sunumları ve il 1.lerinin belirlenmesi (11-15 Eylül)

5) İstanbul Finali (25-29 Eylül)

 

Programa katılmaya hak kazananlar 5 Haziran tarihinde Geleceği Yazanlar Platformundan duyurulacakırpc3_790x445

Eğitim Programı:

Başlangıç seviyesinden ileri seviyeye kadar Android uygulama geliştirme eğitimleri hem online olarak hem de projenin düzenlendiği illerde sınıf içi verilecektir. Eğitimlere ek olarak öğrencilere teknik danışmanlık ve proje danışmanlığı verilecektir.  Sınıf içi eğitimlerin tamamına katılım zorunludur.

Proje kapsamında yüzyüze eğitimin verileceği iller: İstanbul, Ankara, İzmir, Şanlıurfa, Gaziantep, Trabzon, Kayseri, Antalya, Denizli, Van, Adana, Eskişehir, Sivas, Samsun, Aydın, Karabük

Proje Aşaması:

Eğitimleri takiben katılımcılara 1,5 aylık proje geliştirme süresi verilecek ve dileyen katılımcılar ekip oluşturarak proje hazırlayabilecekler. Katılımcılar önce eğitim aldıkları illerde projelerini sunacak ve her ilin birinci ekibi belirlenerek İstanbul’da düzenlenecek final buluşmaya katılmaya hak kazanacak.

İstanbul’da TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ,Turkcell Genel Müdür'ü Kaan Terzioğlu ve TOBB Kadın Girişimciler Kurul Başkanı Evrim Aras’ın da olduğu büyük jüriye sunum yapacak 15 ekipten kazananlar çeşitli fırsatlara sahip olacak.

pc9_790x445

Peki kimler başvurabilir?

Programa başvurmak için gerekli koşullar aşağıda belirtilmiştir:

  • En az lise mezunu olan 18 yaş üstü kadınlar başvurabilir.

  • Geleceği Yazanlar portalindeki Temel Java Programlama dilinin öğretildiği Android 101 modülünü tamamlamak ve sınavını geçerek başarı belgesini almak.

  • Sayfada bulunan başvuru formu link’inden başvuru formunu eksiksiz doldurmak.

  • Program kontenjanı 1000 kişiyle sınırlıdır. Başvurular alındıktan sonra değerlendirme yapılarak programa katılımaya hak kazananlar 5 Haziran’da açıklanacaktır.

  • Katılımcılar sınıf içi eğitimlere kendi laptop’ları ile katılacaktır.


KAYNAK

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.