Öğrenci Kariyeri Banner

Türk Üniversitesi Dünya Robot Yarışmasında Birinci Oldu!

Türk Üniversitesi Dünya Robot Yarışmasında Birinci Oldu!
Karabük Üniversitesi Robot Kulübü, Japonya’da düzenlenen 28’inci Uluslararası Sumo Robot Yarışması’nda dünya birincisi oldu.

Geçtiğimiz yıl Tokyo’da düzenlenen yarışmada ‘Sakin’ adlı robotla dünya birincisi olan Karabük Üniversitesi, bu yıl katıldığı aynı yarışmada unvanını yine kaptırmadı. Karabük Üniversitesi Robot Kulübü, 4 robotla katıldığı 28’inci Uluslararası Sumo Robot Yarışması’nda (All Japan Sumo Robot Tournament 2016) dünya 1’incisi ve 2’ncisi oldu. Karabük Üniversitesi Robot Kulübü Akademik Danışmanı ve Robot Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Raif Bayır, "Öğrencilerimiz bu sıkıntılı günlerimizde ülkemiz ve üniversitemiz adına bu başarıyı elde ederek yüzümüze biraz da tebessüm kattı. Karabük Üniversitesi, robot ve robot teknolojileri konusunda sağlam adımlarla ve sürekli ilerleme kaydetmekte. Elde edilen başarılarda önemli katkısı olan, öğrencilerimize ve ekibimize büyük destek veren başta Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Refik Polat ile Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ederim" dedi.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.