Öğrenci Kariyeri Banner

Türk Mühendislerden ChatGPT'ye Rakip!

Türk Mühendislerden ChatGPT'ye Rakip!

Türk mühendisler, son dönemlerde gündemden düşmeyen ChatGPT'ye rakip geliştirdi. Piyasaya sürülen CBOT GPT'nin kurumsal amaçlarla kullanılması hedefleniyor.

Türkiye'de yapay zeka alanında öncü olan CBOT, sanal asistanlar için kurumsal kullanıma hazır büyük dil modeli olan CBOT GPT'yi kullanıma sundu. CBOT GPT, kurumlara esneklik ve özelleştirme sağlayan Türk GPT'si olarak tanımlanıyor.

Zorunlu İhtiyaçlara Yanıt Verecek!

Herhangi bir veri tabanıyla entegre edilebilen, kurumsal kullanıma hazır büyük bir dil modeli (LLM) olarak geçen CBOT GPT'nin, GPT-4'ten daha küçük olduğun ve kurumsal amaçlarla kontrollü şekilde çalışabileceği ifade ediliyor.

CBOT GPT, ChatGPT sistemine bağımlı olmadığı için kurumsal kullanıcılar için daha çekici bir seçenek konumunda. Bu durum, kurumların özel ihtiyaçlarına daha esnek ve özelleştirilebilir bir şekilde cevap verilebilmesine olanak tanıyor.

CBOT GPT, GPT modelinin doğal dil işleme ve yapay zeka yeteneklerini kullanarak kurumların kendi verilerine dayalı özelleştirilmiş bir dil modeli oluşturmasına ve aynı zamanda bu dil modelini kendi iç süreçlerinde ya da müşteri hizmetleri odağında kullanmasına olanak tanıyor.

CBOT CEO'su Mete Aktaş, CBOT GPT'nin geliştirilmesindeki ana motivasyonun, kurumsal müşterilerinden aldıkları geri bildirimler olduğunu dile getiriken, "CBOT GPT, zorlu ihtiyaçlara cevap veren etkili bir çözüm sunarak kurumsal şirketler için ideal bir seçenek oldu" diye konuştu.

CBOT'un, şirketlerin GPT gibi yapay zeka teknolojilerini etkili bir biçimde kullanmalarına yardımcı olacak uzmanlığa ve deneyime sahip olduğunu ifade eden Aktaş, "CBOT Platformun ChatGPT ile entegre olması ve kurulumlar için özel olarak geliştirdiğimiz CBOT GPT modülünün kurumsal ihtiyaçlara uygun şekilde kullanılması tüm sektörler için çok önemli bir değer yarattı" dedi.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.