Öğrenci Kariyeri Banner

Tüm Üniversite Mezunlarına Formasyon Geliyor!

Tüm Üniversite Mezunlarına Formasyon Geliyor!
"Bütün mezunların, bir an önce formasyon alması için bu sene birtakım mekanizmalar geliştirdik. Hem de bütün alan öğretmenliklerinde okuyanların öğrenimleri ve lisans öğrenimleri müddetince formasyon eğitimlerini tamamlayabilmeleri için bir politika geliştirdik. Bunu da önümüzdeki günlerde bütün kamuoyuyla paylaşacağız"

Tüm üniversite mezunlarına formasyon geliyor


YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, tüm üniversite mezunlarının formasyon alması için birtakım düzenlemeler geliştirdiklerini belirterek, bunu önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacaklarını bildirdi.

Çetinsaya, YÖK Konferans Salonu'nda, "Yarının Liderleri Projesi"nin lansman toplantısında yaptığıkonuşmada, YÖK'ü daha renkli kılmak ve eski imajından sıyırarak tamamen öğrenci ve akademi dostu haline getirmek için gayret ettiklerini söyledi. Çetinsaya, buna ilişkin imajı değiştirmenin gerçekten zor olduğunun altını çizdi.

Öğrenciliğinden itibaren YÖK'ün bütün süreçlerini yaşadığını anlatan Çetinsaya, hocalarının gözlerinin önünde okuldan atıldığını, başörtülü arkadaşlarının üniversiteye alınmadığını ve 28 Şubat'ta hocaları hakkında soruşturma açıldığını gördüklerini aktardı.

"Bu gözler YÖK'ün bütün olumsuz imajlarını ve uygulamalarını gördü" diyen Çetinsaya, "YÖK'ün bütün talihsizliği aslında 12 Eylül döneminde kurulmuş olması. Aslında 12 Eylül dönemi politikalarına aracılık etmesi. 28 Şubat döneminde, 28 Şubat dönemine aracılık etmesi" ifadelerini kullandı.

Haberin tamamı için tıklayınız.

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.