Öğrenci Kariyeri Banner

TikTok'ta Video Kaydedenlere Kötü Haber!

TikTok'ta Video Kaydedenlere Kötü Haber!

Son yılların en çok beğenilen uygulaması TikTok, artık platformda videoların kimler tarafından kaydedildiğinin görülmesini sağlayacak bir özelliği kullanıma sundu.

Kısa video formatıyla popülerliğini sürdüren TikTok, yeni özellikleriyle sık sık karşımıza çıkıyor. Son olarak platform, canlı yayınlar konusunda değişiklikler yaparak bu tarz yayınlar için yaş sınırı getirdiğini ve ‘yetişkinlere özel’ yayınların ekleneceğini açıkladı. Şimdi ise TikTok’a yepyeni bir özelliğin gelmeye başladığı öğrenildi.

Mashable tarafından yayınlanan bir rapora göre hızla gelişmeye devam eden TikTok, kullanıcıların pek de hoşuna gitmeyen bir özellik getiştiriyor. Özellikle birlikte artık platformun, bir video kaydedildiğinde içeriğin sahibini bilgilendireceği ortaya çıktı.

Videoları Kimlerin Kaydettiği Görülebilecek!

İlk olarak geçtiğimiz ay fark edilen özellikle birlikte artık platform, kimin gönderilerinizle etkileşime girdiğini anlamanızı sağlayacak. Kullanıcılar, daha önce videoların ne kadar kaydedildiğini görebiliyordu; ancak bunu kimin yaptığını görüntüleyemiyordu. Yeni özellikle birlikte bu değişmiş oldu.

Özellik hakkında paylaşılan ekran görüntülerinde de TikTok'un kullanıcıları bu konuda bilgilendirmek için "İçerik üreticileri artık bir videoyu kaydettiğinizde bildirim alacak." şeklinde uyarı gösterdiği görülüyor.

TikTok’un yeni özelliğinin, platformun daha şeffaf hâle getirme çabalarından biri olduğu söylenebilir. Şirket, daha önce de kullanıcıların profilleri ziyaret edildiğinde bilgilendiren bir özelliği kullanıma sunmuştu. ‘Profil Görüntüleme Geçmişi’ olarak adlandırılan bu özellik, son bir ayda profilinizi kimlerin ziyaret ettiğini görmenizi kolaylaştırıyordu.

Kimin videoları kaydettiğini görmenizi sağlayan yeni özellik içerik üreticileri için faydalı olabilir. Ancak, platformu daha pasif kullanan ve beğendiği videoları kaydetmeyi seven kişilerin pek de hoşuna gitmeyebilir. 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.