Öğrenci Kariyeri Banner

TikTok 27 Milyon Sterlin Para Cezasıyla Karşı Karşıya!

TikTok 27 Milyon Sterlin Para Cezasıyla Karşı Karşıya!

TikTok 13 yaşın altındaki çocukların verilerini işlemesi nedeniyle 27 milyon sterlin derğerinde bir para cezasına çarptırılabilir.

Bilgi Komisyonu Ofisi, sosyal medya uygulaması TikTok'un, çocukların mahremiyetini içeren Birleşik Krallık veri koruma yasasını iki yıldan fazla ihlal ettiği için 27 milyon sterlin para cezasına çarptırılabileceğini belirtti. Yasa, iki yıldan Temmuz 2020'ye kadar ihlal edildiği söylendi.

TikTok'tan Beyan Gelmesi Bekleniyor!

ICO soruşturması, şirketin uygun ebeveyn izni olmadan 13 yaşın altındaki çocukların verilerini işlediğini tespit etti. TikTok ayrıca yasal bir dayanağı olmaksızın kullanıcılarına özlü, şeffaf ve kolay anlaşılır bir şekilde doğru bilgi vermemiş ve özel kategori verileri işlemiş olarak görünüyor.

Bilgi Komisyonu Ofisi, şirketin platformu kullanırken çocukların gizliliğini korumayarak Birleşik Krallık veri koruma yasasını ihlal etmiş olabileceğini tespit ederse TikTok 27 milyon sterlin para cezası alabilir.

ICO, bulgularının geçici olduğunu, veri koruma yasasının ihlal edildiğine veya para cezasına çarptırılacağına dair herhangi bir sonuca varılmaması gerektiğini ve nihai bir sonuca varmadan önce TikTok'un herhangi bir beyanını dikkate alacağını ifade etti. Bilgi Komiseri John Edwards "Hepimiz çocukların dijital dünyayı öğrenebilmelerini ve deneyimleyebilmelerini istiyoruz ancak uygun veri gizliliği korumalarıyla." diye konuştu.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.