Öğrenci Kariyeri Banner

The Current War (Elektrik Savaşları) Vizyonda

The Current War (Elektrik Savaşları) Vizyonda
Dünya tarihinin gördüğü en büyük bilim rekabetlerinden bir tanesi olan Tesla ve Edison rekabeti; Nikola Tesla ve Thomas Edison‘un arasındaki elektrik rekabetini anlatan  ‘The Current War‘ Türkiye’de 13 Eylül Cuma günü vizyona girdi. The Current War yıllardır kitaplara filmlere ve dizilere konu olan Nicola Tesla ve Thomas Edison‘un elektrik savaşına değiniyor. Film ilk olarak 9 Eylül 2017’de Toronto Uluslararası Film Festivali’nde izleyici karşısına çıkmıştı. 2017’de katıldığı festivallerden sonra film, 2019 yılının Temmuz ve Ağustos aylarında birçok ülkede farklı zamanlarda vizyona girdi.

Günümüzde Nikola Tesla’nın adını duymayan kalmadı. Nikola Tesla, 10 Temmuz 1856 tarihinde Avusturya İmparatorluğu'nda (günümüzde Hırvatistan) Lika ilçesinin Smiljan kasabasında Sırp kökenli olarak dünyaya geldi. Babası Milutin Tesla (1819-1879), Doğu Ortodoks rahibiydi. Tesla'nın annesi, kendi babası da Ortodoks rahibi olan Duka Tesla evde zanaat aletleri ve mekanik aletler yapabilme becerisine sahipti. Duka hiç resmî bir eğitim almamıştı. Tesla, fotoğrafik hafızası ve yaratıcılık yeteneklerini annesinin genetiğinden aldığını ve ondan etkilendiğini düşünüyordu. Tesla'nın ataları Karadağ yakınlarındaki Batı Sırbistan'dan geliyordu.

2

Günümüzde bile halen onun temelini attığı birçok icat kullanılmaktadır. Başka bir mucit olan Thomas Edison ise yıllardır en çok bilinen mucitlerden birisidir.  Özellikle Tesla ve Thomas Edison arasındaki ilişki ve rekabet, bu iki ismi daha da ilgi çekici kılıyor.

Nikola Tesla’nın çalkantılı hayatı daha önce çeşitli belgesellere, kitaplara ve oyunlara konu olmuştu. Tesla, şimdi bir kez daha farklı bir uyarlamayla beyaz perdede karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Türkçe’ye Elektrik Savaşları olarak çevrilen film, dünya genelinde karışık bir vizyon takvimine sahip olsa da 9 Eylül 2017’de Toronto Uluslararası Film Festivali’nde ilk gösterimini gerçekleştirmişti. 2017’de katıldığı festivallerden sonra film, bu senenin Temmuz ayında 6 ülkede, Ağustos ayında 4 ülkede vizyona girdi. Eylül ayında sadece ülkemizde vizyona girecek olan film, ABD de dâhil olmak üzere 6 ülkede ekim ayında gösterime sunulurken kalan 2 ayda da 2 ülkede gösterilecek.

3

Filmin kamera arkası ve önündeki isimlere bakacak olursak yönetmenlik koltuğunda daha önce "American Horror Story" , "Me and Earl and the Dying Girl" ve "Glee" gibi yapımların yönetmenlik koltuğunda oturan Alfonso Gomez-Rejon yer alıyor. Filmin yapımcıları arasında da efsane yönetmen Martin Scorsese yer alıyor. Filmin senaristliğini ise "Vinyl" ve "The Giver"ın senaryolarını kaleme alan Michael Mitnick üstleniyor.

Filmin dikkat çeken noktalarından bir tanesi de oyuncu kadrosu. Sherlock ve Dr. Strange ile birlikte yıldızı iyice parlayan İngiliz oyuncu Benedict Cumberbatch, Thomas Edison’a hayat verirken Nicholas Hoult da Nikola Tesla’yı canlandıracak. Edison’un ezeli rakibi olan George Westinghouse’a Michael Shannon can verirken Spider-Man rolüyle bir anda parlayan Tom Holland ise Samuel Insull’ı canlandıracak.

Özgün İçerik: Bu içerik Öğrenci Kariyeri yazarlarından Enes Eren tarafından oluşturulmuştur.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.