Öğrenci Kariyeri Banner

Tesla'nın Yeni Aracı : Cybertruck !

Tesla'nın Yeni Aracı : Cybertruck !
Elon Musk, geçtiğimiz günlerde yeni aracını tanıttı. Aracın şimdiye kadar 146 bin adet rezervasyon aldığını geçtiğimiz günlerde açıkladı. Hafta sonu bu rakamın 200 bin adete ulaştığını duyurdu. Yani Tesla’nın kasasına tanıtımdan sonra 20 milyon dolar para girdi.

Tesla CEO'su Elon Musk, tanıtım sırasında aracın kırılmaz camlarını tanıtırken bir sorunla karşılaştı. California'da düzenlenen lansmanda köşeli hatlara sahip, çelik kasalı aracın "kırılmaz" denen camları sahnede kırıldı. Ama buna rağmen rezervasyon yaptıranların sayısı günden güne artıyor.
Tesla şirketinin yaptığı açıklamalara göre araç özellikleri şu şekilde ;

DIŞ İSKELET
Cybertruck, üstün dayanıklılık ve yolcu koruması için üretilmiş bir dış kabuk ile üretilmiştir. Neredeyse aşılmaz bir dış iskelet ile başlayarak, her bileşen Ultra-Sert 30X Soğuk Haddelenmiş paslanmaz çelik yapı cildinden Tesla zırh camına kadar üstün güç ve dayanıklılık için tasarlanmıştır.

5


ULTRA-HARD 30X  PASLANMAZ ÇELİK
Kullanılan çelik hakkında daha iyi bir şey olsaydı, kullanırdık ifadeleri kullanıldı. Kabuğu arabanın dışına koyan ve yolculara maksimum koruma sağlayan düz tek renkli dış iskelet ile ezik, hasar ve uzun süreli korozyonu önlemeye yardımcı oluyor.

6


ZIRHLI CAM
Ultra güçlü cam ve polimer katmanlı kompozit, gelişmiş performans ve hasar toleransı için darbe kuvvetini emebilir ve yeniden yönlendirebilir.

1


VAULT-LIKE DEPOLAMA
Alet çantanız, lastiğiniz ve Cyberquad'iniz için, bir sürü yeriniz var. Araç dışında 100 metreküp olan ve kilitli depodan faydalanabilirsiniz- yatak altı, ön koltuk ve yelken ayağı dahil.

2


ULTRA GÜÇ
1587 kilogramın üzerinde bir çekme kabiliyetine sahip olan Cybertruck, neredeyse her koşulda kolaylıkla kolay sürülebilir.

4


Üç saniyede 100 kilometre hıza ulaşabildiği açıklanan Cybertruck'ın yaklaşık 40 bin dolarlık en ucuz modeli, bir şarjla 402 kilometre gidebiliyor. Üst modelin menzili ise 804 kilometre.

Daha detaylı bilgiler ve fotoğraflar için Cybertruck sitesini ziyaret edebilirsiniz TIK!


Özgün İçerik: Bu içerik Öğrenci Kariyeri yazarlarından Gamze Ebru Altıkulaç tarafından oluşturulmuştur.


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.