Öğrenci Kariyeri Banner

Tesla Motors Staj Başvuruları Başladı!

Tesla Motors Staj Başvuruları Başladı!

Dünyanın en büyük otomotiv şirketlerinden biri olan Tesla, 2023 için uzun dönem staj başvurularını başlattı. Bu staj programlarında Tesla tarafından adayların hangi dilden, ülkeden, yönelimden olduğu hiçbir koşulda fark etmiyor. Yeteneklere ve iş yapabilmeye önem veren Tesla, üstelik başvuran adaylar mülakata çağrıldıklarında konaklama masraflarını bile karşılıyor.

Staj ilanlarının neredeyse hepsi tüm dünyaya açık olmakla birlikte bölümlere göre her alandan ilanın bulunduğu bu programa lisans ve yüksek lisans öğrencileri kabul edilmektedir. Tesla'da stajlar ise genellikle 3-12 ay arasında sürüyor.

Tesla'nın Stajda Sağladığı İmkanlar Neler?

Tesla her ne kadar dünya geneline hizmet veren bir kurum olsa da Türkiye içerisinde herhangi bir çalışma alanı bulunmuyor. Başvurunuz kabul edildiği taktirde konaklamadan yemeğe kadar tüm masraflarınız Tesla tarafından karşılanıyor. Bunların yanı sıra bu staj deneyimi süresince kazanılacak tecrübe ve çevre neredeyse hiçbir şirkette kazanılmayacak kadar kaliteli olacaktır.

Staj süresince öğrencilere gençlik liderleri atanmakta, bu liderler işin yanı sıra kariyer gelişimi konusunda da stajyerlere rehberlik etmektedir. Bu sayede öğrenciler mezun olduktan sonra bile bu alanda sağlam bir bağlantıları olabilecektir. Hatta bu uzmanlara başvuru yaparken bile ulaşarak başvuracağınız alan hakkında bilgi ve destek almak mümkündür.

Tesla'da staj yapan öğrencilerin hepsi için mezuniyetlerinin ardından Tesla'da çalışmaları için Tesla tarafından teşvik sunulmaktadır. Bu imkan hem stajda hem de sonrasında yurt dışında çalışma konusunda altın değerinde bir fırsat olarak elinizde olacaktır.

Tesla'nın Staj İçin İstediği Gereksinimler Neler?

Tesla tarafından staj programları için onlarca farklı pozisyon açılıyor olsa da tüm ilanlar için ortak bazı kriterler bulunmaktadır. Bunlar şu şekildedir;

  • Lisans ya da yüksek lisans öğrencisi olmak
  • Akıcı İngilizce (ileri derece yazma ve konuşma)
  • Yenilenebilir enerjiye ilgili olma
  • Temel elektrik bilgisi
  • Sormadan kendi zamanını yönetme ve son teslim tarihlerine ulaşma yeteneği
  • Ekip çalışması için uygunluk

Tesla'nın resmi web sitesi üzerinde bulunan staj ilanlarının "internship" olarak filtrelenmiş haline bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.