Öğrenci Kariyeri Banner

Tercih Sürecinde En Çok Reklam Veren Üniversite Belli Oldu

Tercih Sürecinde En Çok Reklam Veren Üniversite Belli Oldu
tercih

Üniversite tercih süresi yarın sona eriyor. Üniversite tercih süresi sona ererken şimdi de kayıt süreci başladı. Bir araştırma şirketinin verilerine göre, devlet üniversiteleri haberlere konu olurken, başarılı öğrencileri çekmek isteyen özel üniversiteler daha çok reklama yöneldi.

Medya Takip Merkezi (MTM), üniversitelerin medyadaki görünümüne değinerek hangi üniversitenin ne kadar haber olduğunu, ne kadar ilan ve reklam verdiğini irdeledi. Araştırmaya göre, yazılı basında sütun-santim bazında en çok haber olan üniversite Ankara Üniversitesi oldu. 15 Haziran – 15 Temmuz arasını kapsayan rapora göre, Ankara Üniversitesi bir aylık süreçte 179 bin 694 sütun-santimlik alanda bin 132 haberle yer alarak gazete ve dergi sayfalarında yer edindi. İstanbul Teknik Üniversitesi de 167 bin 475 stxcm’lik alanda 850 adet haberle gündeme gelerek gazete ve dergilerde görüldü.

1

En çok ilanı Medipol Üniversitesi verdi
Araştırmaya göre, Medipol Üniversitesi hem alan hem de adet bazında yazılı basında görünürlüğü en fazla olan üniversite oldu. Bir aylık süre zarfında 41 bin 454 sütunxsantimlik alanda yayınladığı 135 ilanla öğrencilere seslendi. İstanbul Aydın Üniversitesi’nin ilanları da yazılı basında 33 bin 585 stxcm’lik alanda yer aldı. Böylece üniversite gazete sayfalarında en çok yer alan ikinci üniversite oldu. Listede adet bazından ikinci olan Girne Amerikan Üniversitesi, 15 bin 490 stxcm’lik alan ile alan ölçeğinde, listede üçüncü sırada yer edindi.

2
TV’de en çok Marmara Üniversitesi haber oldu
Araştırmada üniversitelerin TV’deki görünümünü de inceledi. Araştırmaya göre 78 saati aşkın süreyle ekrana gelen Marmara Üniversitesi, süre bazında en çok haber olan üniversiteler sıralamasında zirveye yerleşti. Bir diğer en çok haber olan üniversite ise İstanbul Üniversitesi oldu. 15 Haziran – 14 Temmuz tarih aralığındaki araştırmaya göre, İstanbul Üniversitesi, 41 saati aşkın süreyle televizyon kanallarında boy gösterdi. İstanbul Üniversitesi’ni süre bakımından sırasıyla Üsküdar Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi izledi.

3
En çok reklamı Nişantaşı Üniversitesi verdi
MTM’nin araştırmasına göre, TV’ye en çok reklam veren üniversite, 1.130 reklam adedi ile Nişantaşı Üniversitesi oldu. Üniversite, 7,5 saati aşkın süreyle ekranlara gelerek, yeni dönem için öğrencilere ve velilere seslendi. Bir diğer en çok reklam veren üniversite 7 saati aşkın süreyle ekranlarda yer alan İstanbul Aydın Üniversitesi oldu. Reklam vermek için TV’yi seçen bir diğer üniversitesi ise; 708 adet reklam 4 saate yakın ekranlarda boy gösteren Yeni Yüzyıl Üniversitesi oldu.

4

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.