Öğrenci Kariyeri Banner

Tembel Bir Pazar Günü İçin 10 Tavsiye

Tembel Bir Pazar Günü İçin 10 Tavsiye
Genç yaşlı herkes için tembel bir pazar gününden daha çekici bir şey yoktur. Bazen o kadar önem veririz ki bu güne, yapacak aktivite bulamayız! İşte bu noktada yardımınıza ogrencikariyeri.com ışık hızıyla yetişiyor! Gerek aileyle beraber gerekse bireysel olarak yapacağınız aktiviteleri listeledik ve ortaya çok verimli bir pazar günü çıktı! İşte tembel bir pazar günü için 10 tavsiye:

1. Telefonlar Uçak Moduna!


uçak modu

Ailemize ayıracağımız bu pazar gününde çok ilginç bir şey yapmaya karar veriyoruz ve telefonumuzu akşam saat 20.00'a kadar uçak modundan çıkarmıyoruz! Bu pazarı ailemize adamaya karar verdik, şimdi bunun hakkını vermemiz gerekiyor öyle değil mi? Ayrıca, uçak modundayken telefonumuzun şarjının daha uzun süre dayanacağını da göz önüne alırsak, bu daha çok fotoğraf çekmek demek ayrıca!

2. Huzurlu Bir Bisiklet Turu


huzurlu bisiklet

Yoksa ebeveynleriniz bisiklet turlarına gençlikte kalan bir güzel anı olarak mı bakıyorlar? Asla ve de asla! Her yaşa uygun ve tamamen doğa dostu bu aktivite için onları kesinlikle ikna etmelisiniz. Şehrinizde bulunan en uygun bisiklet alanlarında ailecek bir bisiklet turunun sonunda ne kadar yorulsalar da size hak vereceklerdir. Bizler böyle aktiviteleri arttırdıkça bisiklet alanlarına olan ihtiyaç daha da gündeme gelecek ve ileride çocuklarınız için harika bir imkan sunmuş olacağınızın da altını çizelim.

3. Uçurtmalar Gökyüzüne!


uçurtma

En son ne zaman uçurtmalarınızı gökyüzüne bıraktınız? Belki de yıllar geçti. Ailenizle birlikte çimenlerde koşarak uçurtmalarınızı gökyüzüne salmaya ne dersiniz? Tembel bir pazar gününü mükemmel kılacak basit ama heyecan verici bir aktivite değil mi? Bir ailenin çocuklar gibi eğlenmesinden, deli dolu kahkahalar atmasından daha güzel ne olabilir? Sonrasında ne mi yapılabilir? Çimenlerin üstüne uzanarak gökyüzündeki pofuduk bulutların neye benzediğiyle ilgili hayal gücünüzü zorlayan ve uydurduğunuz komik tahminlerle sizi çok eğlendirecek bir oyun oynayabilirsiniz!

çimenler

4. Günü Güzel Bir Günbatımıyla Noktalayın


günbatımı

Dolu dolu geçirdiğiniz bu pazar gününü harika bir zirveyle bitirmeye ne dersiniz? Tüm gün çocuklar gibi şendiniz, şimdi ise huzurunuza içinizi ısıtacak güzel bir nokta koymak. Ne mi yapmalısınız? Tabii ki de şehrinizin en güzel noktasından ailenizle beraber günbatımını izlemek. İnanın dört duvar salonunuzda oturup televizyon izlemekten daha çok mutlu edecek sizi. Yüzünüze dokunan rüzgar, hafiften serinleyen havayla birbirinize sıcacık sarılmalarınızla şiir gibi bir nokta koyabilirsiniz bu muhteşem gününüze.

 

Ama diyelim ki aileniz uzakta. Bu pazar gününü tek başınıza ya da bir arkadaşınızla geçirmek için tavsiyelere ihtiyacınız var. O zaman şu maddelerle devam edelim:


5. Sürpriz Telefon Konuşması


Şimdi önce arkanıza yaslanın ve bir düşünün. Uzun zamandır hangi aile ferdinizin, eski bir öğretmeninizin ya da uzun zamandır görüşmediğiniz bir arkadaşınızın sesini duymadınız. Kimi arasanız onun için gününe bir anlam katarsınız? Heh! İşte şu an aklınıza gelen kişiyi hemen arayın, gerekirse Skype  bile olabilir. Onunla yapacağınız kısa bir konuşma ve sevdiğiniz kişinin hatırlanmaktan dolayı duyacağı mutluluk sesine yansıyacak ve sizi daha da mutlu edecektir. Sonrasında bu bir pazar rutini olmaktan çıkacak ve sık sık yapmak isteyeceksiniz!

telefon konuşması

6. Arkadaşlarınla Kahvaltı Yap!


İster evine davet et, ister dışarıda güzel bir mekanda arkadaşlarınla buluşarak yap kahvaltını! Günün en mutlu eden öğününü sevdiğin arkadaşlarınla güzel sohbetler ve pazar huzuruyla paylaşmaya ne dersin?

kahvaltı

7. Bir Film İzle


film izle

Arkamıza yaslanıp bilgisayarımızı dizlerimizin üstüne alıp uzun zamandır ertelediğimiz kült filmler listesinden birini seçmek harika olmaz mı? Olur tabii ki. Farkında olmadan aslında bütün günlerimizi vaktimiz olmamasından yakınarak geçiriyoruz ama aslında vaktimizi yiyen şeyin telefonumuzun ya da sosyal medyanın olduğundan bihaberiz. Bunun sebebi sosyal medyanın günlük yaşamımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelmesi. O zaman hadi bu pazar gününü sosyal medyaya kurban etmeyelim! Hala izlemediyseniz film tavsiyelerimiz:

  • My Name Is Khan (Benim Adım Khan)

  • The Number 23 (23 Numara)

  • Avatar

  • Now You See Me (Sihirbazlar Çetesi)

  • The Game (Oyun)


8. Yeni Hafta İçin Yapılacaklar Listesi Yap


yapılacaklar listesi

Kendini motive eden bir günün ardından bir sonraki hafta için gayet de yeni hedefler koymaya hazır bir haldesin! İşte tam böyle motivasyon doluyken uzun zamandır ertelediğin şeylerin listesini yap ve onlar için önündeki haftanın günlerini ayır ve yazdığın günlerde o maddeleri kesinlikle yap! Kendine verdiğin sözleri tutmanın, yaptığın listedeki maddelere birer birer tik atmanın verdiği tatmin kesinlikle hiçbir şeyde yok.

9. Banyo Keyfi


En sevdiğiniz kokuların esansiyel yağlarını satın alıp pazar banyonuzda kendinizi güzelce şımartabilirsiniz. Başta lüks gibi gelen ancak yapması çok basit olan ve de ciddi bir masraf gerektirmeyen bu mis kokulu ânı yaşadıktan sonra yorucu bir haftanın sonunda bunu hak ettiğinizi ve daha önce neden yapmadığınızı soracaksınız!

banyo esansı

 

10. Kendine Mektup Yaz!


Ne mektubu ya? dediğinizi duyar gibiyim. Ancak bu kadar kendinize vakit ayırdığınız bir günün sonunda kafanızın ne kadar rahatladığını fark ettikten sonra bu madde hiç de saçma gelmeyecek. Çünkü kafanızda çoktan yapmanız gereken hedefler, izlemeniz gereken yolları oluşturdunuz bile! Şimdi günün sonunda hiç üşenmeden bugün neler yaptığınızı, neler hissettiğinizi güzelce yazın. Çok uzun bir tarihe ertelememekle birlikte ileriki bir tarihte -mesela iki hafta sonra pazar günü- bu mektubunuzu okuyun ve katettiğiniz yolu gözlemleyin. İşte bu da pazarlarınıza ayrı bir gizem katacak!

kendime not

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.