Öğrenci Kariyeri Banner

Telegram 5 Milyon Euro Cezaya Çarptırıldı!

Telegram 5 Milyon Euro Cezaya Çarptırıldı!

Telegram'a Almanya'daki iletişim yasalarına uymadığı ve suçların önünü açtığı gerekçesiyle 5 milyon euro para cezası verildi.

Mesajlaşma servisi Telegram, daha önce uygulamayı "radikalleşmenin aracı" olmakla suçlayan Alman yetkililer tarafından inceleme altına alındı ve şimdi, Associated Press'in (AP) bir raporuna göre ünlü mesajlaşma servisinin sahipleri Alman yasalarını ihlal ettikleri gerekçesiyle 5,1 milyon euro para cezası verildi.

Bu haber, Telegram'ın şüpheli terör faaliyeti ve çocuk istismarı endişeleriyle ilgili olarak Alman makamlarına kullanıcı verilerini verdiğinin ortaya çıkmasının ardından gelişti.

Cezaya İtiraz Hakları Bulunuyor!

Almanya Federal Kriminal Dairesi, uygulamanın koronavirüs pandemisine karşı mücadeleye katkılarından dolayı politikacılara, araştırmacılara ve tıp uzmanlarına saldırmak için kullanılması konusunda da uyarıda bulundu. AP'nin haberine göre ajansın şefi Holger Muench yaptığı açıklamada, "Özellikle koronavirüs pandemisi insanların Telegram'da radikalleşmesine, başkalarını tehdit etmesine ve hatta cinayet çağrıları yayınlamasına katkıda bulundu." ifadelerini kullandı.

Telegram, tüm cihazlarda ve platformlarda çalıştığı için Android telefon kullanıcıları için öne çıkan mesajlaşma uygulamalarından biri konumunda. Her mesajlaşma uygulamasının, Almanya'daki platformlarındaki yasa dışı içeriği bildirmenin yasal bir yolu ve düzenlemeleri olması zorunludur ancak Federal Adalet Ofisi, platformun platformdaki yasa dışı içeriği bildirmek için yasal bir yol oluşturmadığını ve iletişim için resmî bir adresi olmadığını vurguladı.

Bu, Telegram için büyük bir para cezası olsa da AP raporu, cezaya hâlâ itiraz edebileceklerini işaret ediyor.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.