Öğrenci Kariyeri Banner

Tarihte Bir İlk: Robot CEO Olarak Atandı!

Tarihte Bir İlk: Robot CEO Olarak Atandı!

Yıllardır beklenen şey sonunda gerçekleşti ve Çin'deki bir oyun şirketinde çalışan yapay zeka destekli çalışan, genel yönetici olarak atandı.

Çin merkezli mobil oyun şirketi dünyada bir ilke imza atarak yapay zeka destekli sanal çalışanı genel yönetici olarak atadı. Metaverse yatırımlarıyla dikkat çeken NetDragon Websoft, “Tang Yu” isimli robotu yan kuruluşu olan Fujian NetDragon Websoft’un yeni yöneticisi olacağını duyurdu.

Şirket Hakkında Karar Vermeyi Destekleyecek!

NetDragon Websoft, Fujian NetDragon Websoft’un “yapay zeka + insan” yönetimiyle yönetileceğini açıkladı. Tang Yu isimli yapay zeka, şirketin günlük operasyonlarına karar vermeyi destekleyecek ve daha etkili bir risk yönetim sistemi sağlayacak. Ayrıca yönetim kurulu için gerçek zamanlı bir veri merkezi ve analitik aracı olarak da görev yapacak.

Çinli şirketin Başkanı Dr. Dejian Liu, Web3 ve metaverse konusunda lider bir firma olmak istediklerini dile getirerek, Tang Yu’nun kadın olduğuna da özellikle dikkat çekti. Dejian Liu, “Yapay zekanın kurumsal yönetimin geleceği olduğuna inanıyoruz. Tang Yu’yu atamamız, işimizi yürütme şeklimizi dönüştürecek ve stratejik büyümemizi yönlendirecek” şeklinde konuştu.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.