Öğrenci Kariyeri Banner

Stephen King Hakkında Bilinmeyenler

Stephen King Hakkında Bilinmeyenler
Korku ve gerilim türünün yaşayan ustası Stephen King oldukça geniş bir hayran kitlesine sahip ve oldukça göz önünde olan biri. Tüm dünyayı etkisi altına alan ve sinemaya dahi uyarlanan kitaplarını nasıl yazıyor dersiniz? Elbette bu sorunun net bir cevabı maalesef ki yok.

King5

Peki, hayatı boyunca çok sayıda kitap yazan verimli yazar Stephen King aslında nasıl biridir? ‘13’ sayısından korktuğunu biliyor muydunuz?İşte Stephen King hakkında bilinmeyen gerçekler;

-48 roman, 84 kısa öykü ve 16 roman yazdı. Yazmaya devam eden King, yılda en az bir kitap yayınlıyor.

-Bütün bu kitapları yazmak için Stephen King, günde en az 2000 kelime yazmayı hedefliyor.

- Stephen King yazarlığa başlamasında H.P. Lovecraft’ın The Lurker Of The Threshold adlı öykü derlemesinin etkili olduğunu düşünüyor. Kitap esasında babasına aitmiş ve yazar onu evlerinin tavan arasında bulmuş. Kitabın kapağında da bir iblis resmi varmış.

KingWAW

-  Kendisi triskaidekafobiden mustarip, yani 13 sayısından bir hayli korkuyor. Yazar korkusunu şu sözlerle ifade ediyor:

Stephen-King-585x780“13 sayısı söz konusu olduğunda omurgamda aşağı yukarı hareket eden o ürperti asla geçmez. Yazarken 13. ya da 13’ün katı olan bir sayfaya geldiğimde asla durmam, 'güvenli' bir rakama kadar yazmaya devam ederim. 13 yerine 12 adım atmış olmak için evimin merdivenindeki son iki basamağı tek adımda çıkarım. Okurken 94., 193., 382. ya da rakamları toplamı 13 yapan hiçbir sayfada durmam.”

 

-Stephen King dünyaca ünlü bir yazar olmadan önce, kısa öykü dergilerinde yazılarını yayınlamaya çalışan bir yazardı. "Carrie" el yazması üzerinde çalışırken, onu çöp kutusuna attı. Neyse ki herkes için bir iyilik yaparak, karısı Tabitha yazdığını okudu ve bitirmesi için cesaretlendirdi. En sonunda ilk yayınlanan romanı oldu ve büyük bir hit haline geldi.

-Stephen King, yılda daha fazla roman yayınlamak için kalem adı kullanmaya başladı. Richard Bachman adı altında yedi roman ve John Swithen başkanlığında kısa bir hikaye yayınladı. Sonunda, hayranları King’in Richard Bachman ismi altında yazdığını anlamaya başladı. Bundan sonra adı kullanmayı bıraktı.

OB-QM419_king1_G_20111109101637

- The Onion yayınladığı bir makalede Stephen King’in Şeffafadlı romanı nasıl yazdığını hatırlamadığını iddia etti. Yazar bu iddiayı kabul etti ve 80’li yıllarda alkolizm problemi yaşadığı sıralarda, Kujo da dahil, nasıl yazdığını hatırlamadığı birçok romanı olduğunu da itiraf etti.

-Stephen King, Guinnnes Rekorlar Kitabı’na göre yaşayan yazarlar arasında kitapları en çok sinemaya uyarlanan isim olarak gösteriliyor.

-Stephen King hayranları, onun eserlerinin bir şekilde bağlı olduğunu biliyor. Kitapların karakterleri diğer bazı kitaplarında görülürken, Kara Kule serisi tüm kitaplarını birbirine bağlar.

Stephen-King-1024x614

- Stephen King ve eşi Tabitha Maine’deki evlerinde kendi kurdukları üç radyo istasyonuna sahipler. WKIT-FM (bir rock istasyonu) WZLO-FM, ve "The Zone Corporation" isminin altında olan WZON-AM.

-Stephen King’in Neil Gaiman’a söylediklerine göre kendisi hayatını yeni baştan yaşasa hiçbir şeyi değiştirmezmiş, bir kredi kartı reklamında oynaması dışında hiçbir şeyi.

-Yazar, kendi romanlarından uyarlanan pek çok filmin en az bir sahnesinde mutlaka görünmüştür. Maximum Overdrive’da ATM’den para çeken adam, Hayvan Mezarlığı’nda bir vaiz, Sleepwalkers’ta mezarcı gibi.

- Stephen King’in Richard Bachman adıyla kaleme aldığı ilk kitap olan Rage sınıf arkadaşını silahla vuran bir lise öğrencisi hakkındaydı. Daha sonra sınıf arkadaşlarını esir alan Jeffrey Lyne Cox adlı bir lise öğrencisinin bu kitaptan esinlendiği ortaya çıktı. Benzer durum üç farklı lisede daha yaşanınca kitabın Amerika Birleşik Devletleri’nde bir daha basılmamasına karar verildi.

StephenKing2222-Stephen King Pan’ın Labirenti filminin çekimleri sırasında sete bir ziyarette bulunmuş ve Fauno’nun kovalama sahnesi çekilirken yönetmen Guillermo Del Toro’nun yanında oturmuş. Sahnenin çekimi sırasında King koltuğunda dertop olmuş, fakat Del Toro’ya bakacak olursanız onun için bu “yaşadığı en iyi deneyim” imiş.

-Stephen King, 28 Days Later filmini o kadar çok beğenmiş ki filmi izlemek için 275 bileti birden alıp sinema kapatmış.

*28 Days Later’ın yönetmeni şimdilerde Hayvan Mezarlığını’nın yeniden çekimini yönetmiştir.

- Stephen King’in ünlü “O” romanındaki palyaçonun esin kaynağı McDonalds’ın maskotu olan Ronald McDonald imiş.

Vizyonda olan 'O' filminin fragmanı linkte : https://www.youtube.com/watch?v=VWXccnPJE7w

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.