Öğrenci Kariyeri Banner

Stephen Hawking'in Uyarıları

Stephen Hawking'in Uyarıları
Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden fizik profesörü Stephen Hawking'i özellikle genel görelilik ve kara delikler hakkında yaptığı araştırmalarla tanıyorduk. Hawking, bu konular dışında gelecekte insanlığı bekleyen zorluklar ve tehditlere de değinmişti. Onlardan Bazıları:

Başka Gezegenlere Yerleşmek

3Hawking, on yıllardır insanlığın diğer gezegenlere yerleşmek için  harekete geçilmesini söylüyordu.Hawking'e göre insanlığı Dünya'dan silecek olaylardan kaçmak mümkün değil. Bu olaylar arasında göktaşı çarpması gibi kozmik olayların yanı sıra yapay zeka, iklim değişikliği, genetiği değiştirilmiş virüsler veya nükleer savaş gibi olaylar da olabilir.

Robotların Dünyaya Hükmetmesi

Robot is working with Virtual Reality touchscreen. 3D illustration

Hawking  "Yapay zekanın tam olarak gelişmesi insanlığın sonunu getirebilir" demişti.Hawking'e göre bugüne kadar geliştirilen basit yapay zekalar çok kullanışlıydı. Kendisinin de insanlarla konuşmasını  sağlayan bir yapay zeka uygulamasıydı.Fakat Hawking zeki robotların gelişmiş formlarının insanlardan üstün hale gelebileceğini düşünüyor.

Geri Döndürülemez İklim Değişikliği

5

Stephen Hawking'e göre dünyadaki en büyük tehditlerdin biri de iklim değişikliğiydi. Hawking "Geri döndürülemez noktaya çok yakınız. " diye açıklama yapmıştı.

Uzaylıların Gazabı

5

Hawking, uzaylıların dünyayı kaynakları için talan edip yoluna devam edebilme ihtimalinden endişelendiğini söylemişti: "Eğer uzaylıar bizi ziyaret ederse Kristof Kolomb'un Amerika'ya ayak basması gibi olacaktır. "

kaynak

 

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.