Öğrenci Kariyeri Banner

Stajyer Arayışı Arttı

Stajyer Arayışı Arttı


Stajyer arayışı arttı

Lokomotif sektörler istihdamı hareketlendirdi. Kariyer.net İstihdam Endeksi verilerine göre; her yıl stajyer alımlarının hızlandığı bu dönemde; bir önceki aya kıyasla firmaların stajyer arayışı %27 arttı.







Türkiye’nin lider insan kaynakları platformu Kariyer.net, Mart 2016’ya ait İstihdam Endeksi verilerini açıkladı. İstihdam Endeksi’nin Mart 2016’ya ait verileri; hızlı başlayan 2016 yılının, artan hızda devam edeceği sinyallerini verdi. Kariyer.net’te Mart ayında 16.815 yeni iş ilanı yayınlanırken bu sayı; Şubat ayına kıyasla %9, 2015’in Mart ayına göre %3 artış gösterdi. Verilere göre; Mart’ta yayınlanan 16.815 yeni iş ilanıyla 59 bine yakın kişi yeni iş fırsatı yakaladı. Mart ayında Kariyer.net’te yayınlanan toplam 56.182 iş ilanı sayısı, 2016’nın Şubat ayına göre %8 artış gösterirken geçtiğimiz yılın Mart ayıyla aynı seviyelerde seyretti.

Stajyer Alım Dönemi Başladı: ‘İşte Fırsatlar’ başlıklı içeriğimize de göz atmak isteyebilirsin.


[ad name="Google Adsense"]

Hizmet ve Otomotiv rekor kırdı

Son dönemlerin lider sektörü Tekstil, Mart ayında da 5.723 başvuru yapılan ilan sayısı ile liderliği elden bırakmadı. Tekstil sektörünün en yakın takipçisi 5.185 başvuru yapılan ilan ile Yapı oldu. Tekstil ve Yapı’yı sırasıyla Üretim (4.729), Hizmet (4.414), Sağlık (4.221), Bilişim (4.121), Otomotiv (4.034), Ticaret (3.119), Elektrik & Elektronik (2.676) ve Turizm (2.672) takip etti. Yapı ve Elektrik & Elektronik sektörleri, başvuru yapılan ilan sayılarında bir önceki aya oranla %17 artış göstererek bu ayın en yüksek artış oranına sahip sektörleri olurken Tekstil sektöründeki başvuru yapılan ilan sayıları bir önceki aya oranla %14 artış, Üretim ve Sağlık sektörleri başvuru yapılan ilan sayıları ise %13’lük artış gösterdi. Diğer yandan Hizmet ve Otomotiv sektörleri; Mart ayında yayınlanan başvuru yapılan ilan sayıları ile rekor kırdı.

İlan sayıları tüm şehirlerde artışta

Mart ayında, İstanbulAvrupa yakasında 20.798, İstanbul Anadolu yakasında 16.829 olmak üzere İstanbul genelinde toplam 37.627 ilan yayınlandı. Birinci sıradaki İstanbul’u sırasıylaAnkara (6.432), İzmir (4.341), Bursa (3.960) ve Kocaeli (3.313) illeri takip etti. Mart ayındaMuğla, Antalya ve Aydın’da Turizm sektörü artış gösterirken; Danışmanlık sektörü Kilis veSinop’ta yükseldi.

Stajyer pozisyonuna ihtiyaç arttı

Mart ayında en çok ihtiyaç 7.870 ilan ile Satış Temsilcisi pozisyonunda yoğunlaştı. Bu pozisyonu sırasıyla Mühendis (5.612), Muhasebe Elemanı (2.583), Satış Müdürü (1.166), Teknisyen (1.157), Mağaza Müdürü (929), Tekniker (923), İnsan Kaynakları Uzmanı (751), Stajyer (626) ve Çağrı Merkezi Elemanı (605) ilanları takip etti. Stajyer pozisyonunda geçtiğimiz aya oranla %27’lik artış yaşandı. Kariyer.net Genel Müdürü Yusuf Azoz, stajyer ilanındaki artışlarla ilgili “Okulların tatile girmesi ile birlikte öğrenciler kariyerlerine ilk adımları atmak üzere staj programları arayışına giriyorlar. Şirketler de bunun bilincinde olarak yaz dönemi gelmeden staj kadrolarını doldurmak için bu dönemlerde ilanlarını açıyorlar” dedi.

Stajda Bilişim ilk sırada

Kariyer.net’e en çok staj başvurusu alan sektörler arasında Bilişim ilk sırada geliyor. Bunu Hızlı Tüketim Malları, Otomotiv, Telekomünikasyon, Danışmanlık, İlaç Sanayi, İK Danışmanlığı, Elektrik&Elektronik, Sağlık ve Perakende takip ediyor. Oransal olarak artışa baktığımızda ise Sağlık ve Perakende’nin yanı sıra holdinglere olan ilginin büyük ölçüde arttığı gözlemleniyor.

Verimli staj 3-6 ay sürmeli

Staj süresi genellikle firma tarafından, firmanın ihtiyaçlarına göre belirlendiğinin altını çizen Azoz, bir şirkette herhangi bir işin nasıl yapıldığına dair sağlıklı bilgiler edinmek ve sağlıklı ilişiler kurmak için 3 – 6 ay arası bir dönemin sağlıklı olacağını dile getirdi. Azoz, “Okul şart koşuyor diye yapılan 15-20 günlük stajlar kısıtlı deneyim katacaktır” yorumunu yaptı.


[ad name="HTML"]

Kaynak


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.