Öğrenci Kariyeri Banner

Staj Yeri Nasıl Bulunur?

Staj Yeri Nasıl Bulunur?

Öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri, deneyim kazanmaları ve kariyer hedeflerini gözden geçirmeleri için staj yapmaları oldukça önemli. Ancak staj yapacak doğru yeri bulmak her zaman çok  kolay olmuyor, hatta bazen öğrenciler eğitim hayatlarının çoğunu staj arayarak geçirmek zorunda kalabiliyor. Biz de bu yazıda “Staj bulamıyorum.” diyenler için birkaç ipucunu derledik.

  • Etkili Bir Ön  Yazı ve Özgeçmişiniz Olsun

Staj ilanına sizinle beraber birçok öğrencinin daha başvuru yaptığından dolayı, diğerlerinden bir adım öne çıkmanızı sağlayacak şey özgeçmişiniz ve bununla beraber göndereceğiniz ön yazınız olacaktır. Özgeçmişinizi profesyonel bir şekilde hazırladıktan sonra bu stajı neden istediğinizi ve stajın size neler katacağından bahsettiğiniz bir ön yazı oluşturduğunuzda şansınız artacaktır.

  • İlgi Alanlarınızın Farkında Olun

İlgi alanlarınızı, yeteneklerinizi bir an önce keşfetmeniz, üniversite süresince kendinizi daha fazla geliştirmenize ve belli alanlarda yetkin olmanızı sağlayacaktır. Özellikle gönüllü staj başvurunuzda bu sektörle bu departmanla ne kadar ilgilendiğinizi ilgi alanlarınızla bağlantı kurarak göstermek, sizi şüphesiz bir adım öne geçirecektir. Ne istediğini ve kendini bilmeyen öğrenci, staj bulmakta zorlanacaktır.

  • Kulüp Faaliyetlerinde Yer Alın

Üniversite süresince çevre edinmek, kulüp faaliyetlerinde aktif olarak görev almaktan geçiyor. Düzenleyeceğiniz veya katılacağınız etkinliklerde network oluşturmaya çalışın. Orada tanıştığınız biri sonrasında size yeni staj fırsatları sunabilir. Ayrıca, üniversite kulüplerinde bulunman özgeçmişini doldurmanda da faydalı olacaktır. Öğrenciler genellikle “Özgeçmişime ne yazabilirim?” diye düşünüp korkuya düşüyor, ancak öğrencilikte alınan sorumluluklar cv’de bulunması gerekenlerden. Bu nedenle üniversite kulüplerinde alınan görevlerin ve sorumlulukların önemi oldukça fazla.

  • Kariyer Sitelerinde Özgeçmişinizi Bulundurun

Şirketlere staj başvurusu yapılırken kariyer siteleri de oldukça işlevseldir. Çoğu şirket staj ilanlarını “kariyer.net, youthall, toptalent” gibi yerlerde verir. Bazen bu tarz sitelerde özgeçmişimizin bulunması staj ilanı verilmeden dahi fark edilmenize olanak sağlayabilir, hızlı sonuç almak isteyen şirketler özgeçmişinize göre size ulaşabilir. Bu nedenle, bu gibi sitelerde güncel özgeçmişlerimizi bulundurmak faydalı olacaktır.

  • Linkedin’i Etkili Kullanın

​​​​​​​

Doğru kullanıldığında bir öğrencinin oldukça verim alabileceği bir platform olabiliyor Linkedin. Öncelikle bahsettiğiniz ilgi alanlarınıza göre bağlantılarınızı şekillendirmelisiniz yoksa istediğiniz sektörü takip edemez, staj ilanlarını kaçırabilirsiniz. Linkedin profilinizi uygun bir şekilde güncellemek, bu platformdan ilan paylaşan şirketler tarafından da fark edilmenizi sağlayabilir. Ayrıca siz de bu platformdan başvuruda bulunabilirsiniz. Profilinizi ve bağlantılarınızı güzelce şekillendirirseniz Linkedin gerçekten büyük bir fırsat!

 

Özgün İçerik


0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.