Öğrenci Kariyeri Banner

Staj Deyip Geçme!

Staj Deyip Geçme!
İş hayatını ilk defa yaptığımız staj ile tanıyoruz. Bu yöneticiler için küçük, öğrenciler için büyük adımı nasıl atmanız gerektiğine dair ufak bir içerik hazırladım. Keyifli okumalar :)

staj_ilan_banner

1) Şirket araştırması yapın

Kendinize en uygun staj yerini bulmak için araştırma yapmanız gerekir. Stajdan bir beklentiniz varsa ince eleyip sık dokumalısınız. Göz önünde bulundurabileceğiniz ilk kriter şirketin iş dünyasında aktif olmasıdır. Bunun için şirketin internet sitesini, sosyal medya hesaplarını ve şirket hakkında çıkan haberlere bakabilirsiniz. Kafanızda şirket kurumsallığıyla ilgili şeyler şekillenmeye başlayacaktır.

arastirma

2)Çevrenizi genişletin

Stajın ilk gününden itibaren çalışma ortamınızdaki insanları tanımaya çalışın. Aynı çalışma ortamını paylaştığınız insanları gözlemleyin ve nasıl çalıştıklarını öğrenmeye çalışın. Zaman içinde kurduğunuz ilişkiler size çeşitli fırsatların kapısını aralayabilir.



 3) Erken başlayın, erken bitirin

Staj yaparken siz de en az şirkette çalışanlar kadar sorumluluk sahibi olduğunuzu unutmayın. Bunun bilincinde olarak davranmanızı beklerler. Staj bittikten sonra iyi bir izlenim bırakmış olabilmeniz için işe zamanında gelmeye çalışın. Bir sorun çıkmış gecikiyorsanız bunu mutlaka sorumlunuza bildirin. Bu durum mola saatlerinde de geçerlidir. Siz farkında olmasanız bile birileri mutlaka dikkat ediyordur.

saat

4) Soru sorun

Aklınıza takılan şeyleri sormayı asla ihmal etmeyin. Bu sizin işe ne kadar ilgili ve öğrenmeye açık olduğunuzu gösterir ve karşınızdaki kişiye iyi bir mesaj verir. Ayrıca soru sormazsanız size verilen görevi doğru bir şekilde yapamamanıza neden olabilir ve bu sizi başarısız gösterir.

soru

5) Kıyafetinize özen gösterin

İnsanlara baktığımız zaman dikkatimizi çeken ilk şey dış görünüşüdür. Konumunuza uygun giyinmeye özen gösterin ve aşırılıktan kaçının. Orada sadece iş için olduğunuzu gösterin.

Happy smiling business team in office

 6) Konsantre olun

Çalışma saatlerini oldukça verimli geçirmeye özen gösterelim. Her iş yerinde olacağı gibi bizden beklenen işimizi yapmamızdır. İş saatlerinde sosyal medyada zaman geçirmeyin, önemli olmadıkça mesajlaşmayın. Mola zamanlarında telefonunuzu doğal olarak kontrol edebilirsiniz fakat iş başındayken birinin sizi telefonla ilgilenirken görmesi kariyeriniz için iyi olmaz. Şirketteki vaktiniz kısıtlı ne kadar çok şey öğrenirseniz o kadar çabuk ilerlersiniz.

Tired woman are sleeping and holding cup. Laptop is situated on the table.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.