Öğrenci Kariyeri Banner

Spotify, Yapay Zeka Temelli Çalma Listelerini Oluşturmayı Hazırlanıyor!

Spotify, Yapay Zeka Temelli Çalma Listelerini Oluşturmayı Hazırlanıyor!

Spotify, yapay zekâyı entegre etmeye hazırlanıyor. Spotify, platformdaki çalma listelerinin oluşturulmasında yapay zekadan yardım almayı istiyor. Spotify, kulllanıcıların metin komutlarından çalma listeleri oluşturmasını sağlayan yapay zeka destekli yeni bir özelliği test ettirme aşamasında.

Spotify’ın yeni özelliği, yeni bir çalma listesi oluşturmak için artı işaretine dokunduktan sonra “Kitaplığınız” altında görünüyor

Yapay zekâ çalma listesi özelliği, kullanıcılara “Enstrümantal elektronika ile işe odaklanın”, “Sessizliği arka plan kafe müziğiyle doldurun”, “Eğlenceli, ritimli ve pozitif şarkılarla gaza gelin” ve “Witch House gibi niş bir türü keşfedin” gibi metin önerileri sunuyor. Kullanıcılar bir istem seçebiliyor ve Spotify’ın yapay zekâsı seçilen temaya göre bir çalma listesi oluşturuyor.

Daha test aşamasında olan özellik herkese açık olarak yayınlanması onaylanmadı.Yılın başlarında Spotify, Spotify’ın Kültürel Ortaklıklar Başkanı Xavier “X” Jernigan tarafından eğitilen bir yapay zeka sesi aracılığıyla kişiselleştirilmiş öneriler sunan OpenAI teknolojisiyle desteklenen bir AI DJ özelliğini tanıtmıştı.

Spotify CEO’su Daniel Ek, şirketin “içeriği bağlamsallaştırmak ve kişiselleştirmek” için yapay zekadan yararlanma fikrinin hoşuna gittiğini belirtti. Bu potansiyel özellik, kullanıcılarına daha özel ve otomatik bir müzik küratörlüğü deneyimi sunarak bu yönde yeni bir gelişim olabilir.

Ancak Spotify, AI çalma listesi özelliğinin kullanıma sunulup sunulmayacağını resmi olarak doğrulamadı. Akıllardaki soruları netleştirmek amacıyla Spotify sözcüsü şunları söyledi: “Rutin olarak bir dizi test gerçekleştiriyoruz. Bu testlerden bazıları daha geniş kapsamlı deneyimlerimizin yolunu açarken, diğerleri yalnızca önemli bir öğrenme işlevi görüyor. Şu anda paylaşacak başka bir şeyimiz yok.” 

Kaynak

 

 


Betül Doğan

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Betül Doğan..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.