Öğrenci Kariyeri Banner

Spotify, Metaverse'te Ada İnşa Etti!

Spotify, Metaverse'te Ada İnşa Etti!

Spotify, Roblox'ta özel bir bölge inşa etti. Spotify'ın metaverse'e girişi olarak değerlendirilen "Spotify Island" isimli yapı, bazı özel öge ve aktiviteler içeriyor.

Spotify, her geçen gün biraz daha popüler hale gelen Roblox oyunu için özel bir çalışma yaptı. Bu çalışma ile "Spotify Island" olarak isimlendirilen bir bölge, Roblox'a resmi olarak eklendi. 

Spotify Island, Roblox'un ruhuna uygun olarak tasarlandı. Oyuncular, bu bölgeye gittiklerinde çeşitli nesneler yakalama ve yakaladıkları bu nesnelerle kilitli ögeleri açma imkanı yakalayacaklar.

Ayrıca Spotify'ın ses oluşturma araçlarından bir tanesi olan Soundtrap da Spotify Island'e eklenmiş durumda. Yapılan açıklamalara göre bu araç bir müzik çalar da sunacak ve dileyen oyuncular, Roblox oynarken müzik de dinleyebilecekler.

Tüm Oyuncular Kendi Müziklerini Oluşturabilecek!

Spotify Island'da edinilen nesneler, Roblox'taki diğer bölümlerde de kullanılabilecek. Ayrıca içerik oluşturuculara özel koleksiyonlar da hazırlanmış durumda. Böylelikle içerik oluşturucular, Roblox üzerinden para kazanma imkanı da yakalamış olacaklar.

Tüm bunların ötesinde Spotify Island, bir de sahneye sahip olacak. Spotify tarafından yapılan açıklamalarda, tüm Roblox oyuncularının içerik üreticisi haline gelebilmeleri için böyle bir adım atıldığı belirtiliyor.

Sahneye giren bir oyuncu, kendisine sunulan ekipmanları kullanarak kendi müziğini oluşturabilecek. 

Spotify Island, gerçek sanatçılarla da iş birlikleri içerecek. Bu bağlamda; K-Pop dünyasından Stray Kids ve Sunmi, Spotify Island'in ilk iş birlikçileri oldu.

Sunmi ile Stray Kids'e özel içerikler oluşturan Spotify ekibi, Sunmi'ye ait içerikleri bugün itibarıyla, Stray Kids'e ait içerikleri ise birkaç hafta içerisinde Roblox oyuncuları ile buluşturacak.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.