Öğrenci Kariyeri Banner

Spotify Baştan Aşağı Değişiyor!

Spotify Baştan Aşağı Değişiyor!

Spotify, bugün gerçekleştirilen Stream On etkinliğiyle uygulamaya gelen yenilikleri duyurdu. Uygulamanın baştan aşağı değiştiğini gösteren bu yenilikler, TikTok benzeri akış da dahil birçok özelliği içeriyor. Şirket, gelen yeniliklerin uygulamada bugüne kadar yapılan en büyük değişiklikler olduğunu belirtti.

Spotify, uygulamasını neredeyse baştan aşağı değiştiren özellikleriyle birlikte dinamik bir arayüz sunarak kullanıcıların ve içerik üreticilerinin platformdaki deneyimini iyileştirmeyi hedefliyor. Daha kişiselleştirilmiş ve etkileşim odaklı bir Spotify sunacak bu yenilikler, TikTok benzeri bir akıştan çalma listelerinde akıllı karışık çalmaya kadar birçok özelliği içeriyor.

TikTok Benzeri Akıma Sahip Olacaksınız!

Spotify, uygulamasına TikTok benzeri akışların ekleneceğini de belirtti. “Müzik”, “Podcast’ler ve Programlar” ve “Sesli Kitap” olarak ayrılan bu üç farklı akışa ‘Ana Sayfa’ sekmesinde ekranın üst kısmından ulaşılabilecek. Bunun ardından da seçtiğiniz içerik türüne göre TikTok benzeri, videoların ağırlıklı olduğu otomatik olarak oynatılan görüntülerin yer aldığı bir akışa sahip olacaksınız.

Beğendiğiniz bir şeyi gördüğünüzde de bu içerikleri kaydetme, dinleme, paylaşma gibi birçok işlevi yerine getirebileceksiniz. Bu akışlarda gezinirken istediğiniz içeriğe girip onu detaylı bir şekilde de keşfedebileceksiniz. Ayrıca platform, şarkı dinlediğiniz sırada bu akışlarda sessiz bir şekilde gezinmenize de imkan sağlayacak.

Podcast bölümü, tıpkı müzikte olduğu gibi size yeni veya bildiğiniz şovları içeren kişiselleştirilmiş öneriler sunacak. Otomatik oluşturulan önizlemelerle birlikte sevebileceğiniz podcast’leri keşfedebileceksiniz. Aynı şekilde sesli kitap kısmında da Spotify’da mevcut olan yüz binlerce kitap arasından uygun olanlar kullanıcılara önerilecek. 

Bunların yanı sıra “Müzik” akışında yakın zamanda tanıtılan yapay zekâ destekli DJ de ekleneceği biliniyor. Size uygun içerikleri bulmaya yardımcı olan DJ özelliği, şimdilik yalnızca ABD ve Kanada’daki kullanıcılar için çıkış yapacak.

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.