Öğrenci Kariyeri Banner

Sosyal Medyada İş Sahibi Olmayı Düşünür Müsünüz?

Sosyal Medyada İş Sahibi Olmayı Düşünür Müsünüz?
Günümüz dünyasında hızla büyüyen, değişen, her an çıkan yeni uygulamalar ve kanallarla gelişen sosyal medya bugün en çok tercih edilen iş kollarını da bünyesinde bulunduruyor. Eğer günümüzde gerçekten iyi bir iş sahibi olmak istiyorsak; öncelikle sosyal medyayı aktif olarak kullanmamız gerekiyor. Tabi ki yararlı anlamda kullanmak!  Sosyal medyada yapılabilecek çok fazla iş mevcut, sizde bu konuda ufkunuzu genişletmeye ne dersiniz? O zaman başlayalım:

Social-Media-Ideas

Sosyal medya uzmanı: 

Sosyal medya uzmanı bir konu, ürün ya da kanal için sosyal medya platformlarının yönetiminden sorumludur. Şirket yöneticilerine genel hedefler doğrultusunda raporlama yapar. Bazı yöntemler ve metotlar uygulayarak sosyal medyayı sürekli olarak ölçümler ve kullanıcı ile ilgili son trendleri takip etmek durumundadır. Bu amaçla dinamik bir kitleye hitap eder ve sürekli yeniliklere, değişimlere açıktır.
social-media-new

Sosyal Medya Hukuk Danışmanı: 

Hukuk okuyanlar için yeni bir iş alanı olan bu danışmanlık biçimi daha çok telif ve diğer haklarla ilgilidir. Markaların ve kişisel hesapların hem kullanıcı hem de işveren tarafında sosyal medyadaki hukuksal süreçlerini takip eder. Sosyal medya hukuk danışmanı gerekli durumlarda hukuki süreçleri yönetir.

Blogger:

Kişisel blogların yanı sıra markasal bloglar da sosyal medyada önemli bir kitleye sahip günümüzde.  Bu iş sahasında bloggerlar söz konusu markanın ürününe özel içerik üreterek markanın görünürlüğüne katkıda bulunur.depositphotos_127598806-stock-photo-blogger-blog-concept

Kitle Yöneticisi: 

Çoğunlukla yurt dışında ve büyük firmalarda yer alan kitle yöneticileri, süreçleri sosyal medya takipçileri açısından izler. Hizmet verdiği kitlelerin nabzı anket, araştırma gibi çeşitli araçlarla ölçülür, gerek duyulan geliştirmeler yapılır.kitleyonetim

Marka Temsilcisi:

Sunulan hizmete ve ya ürüne göre uzmanlaşan marka temsilcileri; Facebook, Twitter, Instagram, blog ya da forum gibi mecralarda markanın temsil edilme süreçlerini yönetir. Marka temsilcileri edinilen dataları sosyal medya uzmanlarıyla paslaşarak çalışır.

timthumb

Günümüz teknolojisinde bizler gibi öğrencilerin bu ve bunun gibi bir çok meslekte kendilerine yer bulmaları çok akıllıca bir yol olmakla beraber, bizim için daha profesyonel bir iş sahası sunmaktadır.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.