Öğrenci Kariyeri Banner

Son Tatil Günleri İçin Buraya!

Son Tatil Günleri İçin Buraya!
Evettt! :) Bayram da geldi çattı. Artık bitmesini istemediğimiz tatillerimizin son günleri diyebiliriz. :) Kimilerimiz için sıkıcı kimilerimiz için heyecanla beklediğimiz o okul çanları çalmak üzere. :) Bazılarımız çatlata patlata dolu dolu tatildeyken kimilerimiz rutin yaşıyor. Rutin yaşayanlarımız yazımızı okumaya devam etsinler. :) Ee biz de son günleriniz iyi geçsin diye sizi sıradanlıktan kurtarmayı amaçlayarak sizleri okula iyi hazırlayalım istedik. Eğer gitmediyseniz ülkemizde kesinlikle Doğu ve Güneydoğu'da gidilmesi gereken birkaç doğa güzelliklerini ve kamp alanlarının birkaçını sıralayarak kafalarınızı kurcalamak istedik. :) Buyrun bakalım.

1 -) Ağrı dağı - Doğubayazıt

1

 

 

Ülkemizin en yüksek noktası olan Ağrı dağı 5137 metrelik dev görüntüsüyle kampçılık ve dağcılık yapan doğa tutkunlarının hayalini süslemekte. Kendine güvenebilen ve biraz bilgi ve beceriye sahip kişilerin en az 4 günün sürdüğü 3200 ve 4200 metre kamplarıyla zirveye ulaşılabilecek yaz ayları için çok fazla zorluk oluşturmayacak bir anı oluşturmak için güzel bir yer lakin kamp yapmak için henüz terör bölgesinden çıkarıldı mı bilmiyoruz. Niyetiniz var ise önceden bilgilendirme almanız şart. Ayrıca kamp sonrası dönüş yolunda Doğubayazıt’ta İshak Paşa Sarayı, buz Mağarası, Tendürek Krater Gölü, Meteor Çukuru, Nuh’un Gemisi gibi yerleri de görebilirsiniz. :)

2 -) Erzurum İspir - Yedigöller

2

 

Rize ile Erzurum’u ayıran Doğu Karadeniz sıradağlarının Kaçkarlara doğru uzanan bölümünde Mescit Dağıyla Verçenik Zirvesi arasında oluşmuş moren gölleri Yedigöller olarak bilinmektedir. Buraya İspir- Moryayla üzerinden ya da İkizdere- Ovit yolu üzerinden ulaşabilirsiniz. Gideceğiniz toprak yol yaklaşık 3200 metreye doğru bitmekte ve sonrasında hayal edemeyeceğiniz bir güzelliğe karşı kamp kurmakta olacaksınız. :) Karadeniz ikliminin oluşturduğu bu güzel alan ıssız ve hiçbir şekilde tesisin yer almadığı bir ortamdır. Dönüş olarak Türkiye’nin en büyük şelalesi olan tortum şelalesini görebilirsiniz. :) Bilgi almak için İspir belediyesini aramanızı tavsiye ederiz.

3 - ) Süphan Dağı - Adilcevaz Bitlis

3

 

Ülkemizin en büyük gölü olan Van gölünün kuzeybatısına konumlanan ülkemizin 4058 metre yüksekliğiyle 3.büyük dağı olan Süphan Dağıdır. Zirve tırmanışında kullanılan yeşillikler ve çimenlerle kaplı Atalanı yaylası Adilcevaz ilçesine 40 kilometre uzaklıktadır. Van gölünü ve krater gölünü geniş açısıyla gözleriniz önüne sermekte olan bu kamp alanı gece ve gündüz görüntüleriyle muhteşemdir. Kamp alanında içme suyu kaynağı bulunmaktadır. İlerleyen tarihlerde Türkiye Dağcılık Federasyonu bir dağ evi planlamaktadır. Kamp dönüşü sonrası atalarımızın mezarları olan Ahlatı ziyaret edebilirsiniz. Süphan dağı ve çevresi terör bölgesinden geçen aylarda çıkarılarak doğaseverlere tekrar açılmıştır.

4 -) Nemrut – Adıyaman

4

 

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde bulunan Nemrut Dağı milli parkı Kommagene Kralı Antiochos’a ait tümülüsünün bulunduğu dev heykeller zirveye nasıl çıkarıldığı konusundaki hayretleriyle seyir terası gibi olan eski taşlar üzerinde bir tarafından gün batımını bir tarafından gün doğumunu izleyerek hayran kalacağınız unutulmaz anlardan olacaktır. Unesco Dünya mirasına ismini yazdıran bu yapı kesinlikle görülmesi gereken yerlerdendir. Kamp alanı olarak Tümülüs çevresinin belirli bir uzaklığına kamp için izin verilmektedir. Tepeden engin manzarayla karşılaşarak güzel görüntüler yakalayabilirsiniz. Ayrıca dönüş üzerinde Karadut köyüne gelerek de eski mimari taşlarla oluşan bu alanda kamp keyfini sürdürebilirsiniz. Bu alan tüm hizmetler mevcuttur lakin zirvede sizin götürmeniz gerekir. :)

5 -) Levent Vadisi – Malatya

levent

 

 

Malatya ilinin Akçadağ ilçesinde bulunan Levent Vadisi Amerika’daki Büyük kanyona benzetilen Dünya’nın eski yerlerinden birisidir. Vadi 28 kilometrelik uzunluğa sahiptir. Hayrete düşüren yükseklikte uçurumlar ve görülmesi gereken birçok mağara mevcuttur. Baharın gelişiyle de birlikte her yer yeşile bürünerek zevkinize göre kamp alanı yapacak alanlar bulabilirsiniz. Geçen yıllarda başlayan Uluslararası Slackline Festivali de sizler için heyecan verici ve ilgi uyandırıcı bir etkinlikte olabilir. :) Ayrıca Malatya belediyesinin 240 metre yükseklikte yaptığı seyir terası çıkılıp bakılması gereken yerlerden birisi. :)

5

Öncelikle kamp veya doğaya atılmadan işin uzmanlarından veya bilenlerden bilgi ve becerilerini dinlemek faydanıza olacaktır. Velhasıl ülkemizin muazzam güzelliklerini saymakla bitiremeyiz. Bizlere düşen bu güzel alanları bizden sonrakilere de bırakmak için ranta ve duyarsızlığa karşı korumak olacaktır. Bu doğa alanları sayesinde ön yargılarımızı kırarak ülkemizin kozmopolit çorbasını içmek vizyonumuza büyük katkı da sağlayacaktır. Çünkü gezmek insanı apayrı bir kişiliğe ve bakış açısına hazırlar. Peki o zaman size soralım?

Çok gezen mi bilir çok okuyan mı? :)

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.