Öğrenci Kariyeri Banner

Sırbistan'a Seyahat Etmek Artık Çok Daha Kolay!

Sırbistan'a Seyahat Etmek Artık Çok Daha Kolay!

Sırbistan ile Türkiye arasında yeni bir dönem başladı. Yapılan resmi açıklamalara göre Sırbistan, Türkiye ile karşılıklı olarak kimlikle giriş çıkış yapmayı sağlayacak yasal düzenlemeyi tamamladı. Böylece Türkiye'den Sırbistan'a gidecek olanlar, artık pasaport kullanmak zorunda olmayacaklar.

Aynı durum, Sırbistan halkının Türkiye'ye giriş çıkışı için de geçerli olacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy, bundan sonraki süreçte yalnızca protokol imzalarının atılacağını, bunun da en kısa sürede tamamlanacağını söyledi. 

1 Türk Lirası 6,44 Sırp Dinarına Tekabül Ediyor

Bir Balkan ülkesi olan Sırbistan, uçakla yalnızca 2 saat mesafede bulunuyor. Başkenti Belgrad olan ülke, mimari açıdan Batı Avrupa ülkelerine benzerlik gösteriyor ve gezebileceğiniz pek çok yer var. Sırbistan'ı Türkiye için önemli kılan şeyse kur değerleri.

Bugün 1 Türk lirası, 6,44 Sırp dinarına tekabül ediyor. Dolayısı ile maddi açıdan Sırbistan, Türk vatandaşlarının nispeten rahat bir tatil yapmasına olanak sağlıyor.

Sırbistan'da Ziyaret Edebileceğiniz Yerler:

Belgrad Kalesi

Knez Mihailova

Skadarlija

Aziz Sava Katedrali

İllüzyon Müzesi

Avala Kulesi

Nikola Tesla Müzesi

Sırbistan Ulusal Müzesi

İki ülke arasında pasaport yerine kimlik kullanılacak olması, maliyetleri düşürecek. Vatandaşlar artık, 150 TL'lik harç tutarını ödedikten sonra Sırbistan'a gidebilecekler. Ülkeye gittiğinizde, size verilecek olan giriş belgesini yanınızda bulundurmanız yeterli. 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.