Öğrenci Kariyeri Banner

Sınav Haftalarının Vazgeçilmez Efsaneleri

Sınav Haftalarının Vazgeçilmez Efsaneleri
Öğrencilik hayatımızın şüphesiz en stres dolu ve de en sevilmeyen zamanlarıdır sınav zamanları. Birden bire inanılmaz bir yoğunluk içerisinde buluruz kendimizi. Aşağıda bize bu zor zamanlarımızda yardımcı olan ve de ortaya çıkan aksilikler temalı maddeler sıraladım. Hatta bu yazı fikri de vize haftamın başında aklıma geldi ancak yazacak vakti sınavlar bitince bulabildim. Tabii bunda şaşılacak hiçbir şey yok siz de takdir edersiniz ki :)

sınav


1) Post-it Delileri Merhaba!


post it

Sınav zamanını seven bir kesim varsa şüphesiz ki post-itleri deli gibi kullanan arkadaşlarımızdır. Gündelik yaşamda kullanmıyor olsanız bile kesinlikle sınav zamanında birer kurtarıcıya dönüşür bu post-itler. Not tutarken hem dikkatinizi çekmek hem de hafızanızda daha iyi yer etmesi için her türlü bilgiyi bu sevimli post-itlere yazarak odanızın ya da defter ve kitaplarınızın sayfalarına yapıştırabilirsiniz.

2) Tabii ki Kahve!


nescafe

Her ne kadar vücudumuz artık kahveye karşı bağışıklık kazanıp onun bizi ayakta tutmasına engel olsa da, yine de vazgeçilmezdir. O kahve köpürecek, mis gibi masanın üstünde sıcak dumanlar yayacak biz de o mükemmel atmosferde sınav haftası motivasyonumuzu sakince yudumlayacağız…

3) Kütüphane Arayışları


kütüphane

Şahsen ileride imkânım olursa hayallerimden birisi kütüphaneLER yaptırmak olacak. Sınav zamanları dışında boş oldukları ne kadar aşikâr olsa da sınav zamanlarında boş bir sandalye ve masa bulmak imkânsızdır. Öyle ki masa uçlarına bile razı hale geliriz ancak ne tesadüftür ki orası da dolmuştur… Bizler çektik çocuklarımız da bu dertten muzdarip olmasın. Bu dönemlerde öğrenciler tuhaf bir kimliğe bürünür bahsi geçen mekânda… Bulabildikleri sandalyeleri kaparlar. Bu işte millet olarak küçükken oynadığımız sandalye kapmaca oyunu sayesinde inanılmaz tecrübeliyiz bence. Bir tane sandalye mi boşaldı? Ben bu okuduğunuz cümleyi yazana kadar o sandalye doldu maalesef… Arkadaşlar birbirlerine kenetlenir, yanlarında bir sandalye boşaldığı anda bütün eşyalarını oraya yığıp başkasının oturmasına engel olurlar. Boşalan sandalye karşı masada ve hedef 12 yönünde hızla yaklaşan bir başkası mı var? Eline o an geçen laptopı bile olsa alır fırlatır kapar orayı. İşte böyle bir seferberlikti arkadaşlıkları ayakta tutan sınav dönemlerinde…

4) Susmayan Telefon


telefon

Tamam, normalde de susmuyordur belki ama neden en önemli konuyu işlerken peş peşe aramalara ve Whatsapp gruplarında harika bir konuşmaya denk geliriz? Facebook’tan bildirimler yağar, komik komik capslere denk geliriz? Neden arkadaşlarımızın bize bu dönemlerde daha çok ihtiyaçları olur da telefonu bırakamayız? Bize kaderin bir oyunu mu bu? Cevap veriyorum Kenan Bey: “Evet…

5) Hastalıklar!


grip

Hiç hasta olmayan tiplerin bile mutlaka hasta olacağı bir dönemden bahsediyoruz. Tüm yıl turp gibi olun ama o da ne? Sınav haftanız mı geldi? Merhabaaaa :) diyerek kapıdan girer bir hastalık hemen. Gripler, nezleler efendime söyleyeyim kayık kırmızı gözler, palyaçoları kıskandıracak türden burunlarla biz de elimiz mahkum “Hoş geldin… :(” diye karşılarız bu kötü sürprizi.

6) Akla Gelen Planlar


think

Yıllardır öğrenciliğin üstümüze yüklediği ders çalışmanın verdiği bıkkınlık, sınav haftalarında kat kat artar. Bir türlü derse odaklanamazsınız ve aklınız hep başka yerlere gider. O sınav olmadığı zamanlarda gidilmeyen kafeler, eğlenceler, parklar, programlar sağanak gibi yağar zihninize. O anki çalıştığınız konu başlığına bakarsınız ve dersiniz ki “Sen söyle, ben sınavlardan önce bu aklıma gelenleri neden yapmadım?” Konu başlığı cevap verir: “Hocanla bir anlaşma yaptık. Şimdi beni okursan sınavda benden soru gelmeyecek, hayallere dalarsan bu sorunu sınavda bakışarak tartışabiliriz.” Hatta yaptığımız üstün uydurmasyonlu araştırmalara göre sınav zamanı öğrenciler tarafından en sık kurulan cümle “Sınavlar bitsin şuraya gidip şunu yapacağım.” Cümlesiymiş. Valla biz uydurmasyonlu araştırmamızın yalancısıyız… Ehe.

7) Eve Gelen Misafirler


ayakkabı

İster öğrenci evinde yaşayın ister ailenizle birlikte. Çağımızın ortak şikayeti “Eski aile bağları, misafirlikler kalmadı.” Cümleleri hayat bulur ve o da ne? Yarınki en yüksek kredili sınavınıza çalışırken zil çalar. Bir akraba tufanına uğrayabilmeniz an meselesi. Hatta o an kapıyı çalan yıllardır kayıp olan MH370 uçuşlu Malezya uçağı bile olabilir. Öyle bir aksilik, öyle bir şok oluş…

8) Bilgisayar Başında Son Bulan Ertelemeler


sonra

"Daha bir ay var, bir hafta var, amaaan daha 3 gün var, daha 40 saat var." diye diye erteler ve de bilgisayar başına geçerek bu yolculuğumuzu sonlandırırız. Oyunlar başka heyecanlı olur, haberler daha ilginç. Hiç okumadığınız konulara merak sarar ve bu dönemde yeni bir diziye başlama kararı alırız. "Sabah erken kalkar çalışırım." deriz uyku tatlı gelir, sonrasında da dağda taşta nerede bulursam bir ara çalışırım der ve vicdanımızı rahatlatırız. Sonra ne mi olur?

üni

 

"Bu sefer başlıyorum!" mu diyorsunuz? Aklınızdan çıkmasın diye bu maddeyi sona yazmıştım ben de. :)

 

Peki ya sizin aklınıza gelen sınav haftaların vazgeçilmezleri neler? Yorumlarda bizimle paylaşın!

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.