Öğrenci Kariyeri Banner

Şifa Vermeyi Kendine Yöntem Seçmiş Felsefi Akım: Reiki

Şifa Vermeyi Kendine Yöntem Seçmiş Felsefi Akım: Reiki
Reiki, evrensel yaşam gücü enerjisi anlamına gelir. Mika Usui adında bir Japon’un bulduğu şifa enerjisinin adıdır. Bedende meydana gelen enerji dengesizliklerini ve negatif enerji blokajlarını çözebilmek için yetersiz veya eksik kalan kendi enerji bedenimizi dengeleyip, tamamlayarak ve temelde bilinç değişikliği gerçekleştirerek ruhsal, dolayısıyla da fiziksel iyileşme sürecini başlatmamız yolunu açar.

vvvvvvvvvvvbggtfdd

Bedendeki 7 ana çakra noktası temel olmak üzere rahatsızlık duyulan organla ilgili çakralara yapılan elle veya daha iyi düzeyde kendini geliştirmiş olanların, bedenlerinin farklı bölgeleriyle bir mesafeden yapılan şifa vermeyi kendine yöntem seçmiş felsefi akımdır. Sadece insanlara değil hayvanlara da uygulanabilir. Felsefenin temelinde, eğer birisine şifa verirseniz aslında bütün insanlığa şifa vermiş olursunuz gibi bir mantık yatar. Aslında herhangi bir dinle bağlantısı yoktur, ama kendi içinde bütün dinlere kaynak olduğunu savunur.

klkllklkklklk

Meditasyon, yoga ve reiki gibi yöntemler, kanser ve kalp hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığın tedavisinde giderek daha fazla kullanılıyor. Duyguları yatıştıran, rahatlama sağlayan, zihni sakinleştiren ve mutluluk hormonunun salgılanmasını artıran meditasyon, yoga ve reiki gibi teknikler, ruhsal ve fiziksel sağlık ile bağışıklık sistemini güçlendirdiği gibi özellikle kronik hastalıkların tedavisindeki başarı oranını da önemli ölçüde etkiliyor. Derin düşünme ve öze dönme olarak tanımlanan meditasyon, yaşam enerjisi anlamına gelen reiki, özellikle son 50 yıldır daha çok zihinsel rahatlama ve stresle mücadele yöntemi olarak kullanılıyor.

Nasıl Yapılır?

Tedaviden önce metal eşyalar çıkarılmalıdır.
Sessiz ve ılık bir ortamda (mum ve tütsü yakılabilir), rahat elbiseler giyilmelidir. Kollar ve bacaklar çapraz olmamalıdır.
Parmaklar bitişik olmalıdır.
Eller vücuttan 4-5 santim uzak tutularak verilmelidir. İlk reiki 3 gün üst üste verilmeli, daha sonra isteğe göre devam edilebilir.
Akut durumlarda önce problemli bölgeye verilmeli, sonra tüm bedene verilmelidir.

Özel İçerik: İlkim Kıl

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.