Öğrenci Kariyeri Banner

Sidney'den Midenizi Değil Ruhunuzu Doyuran Otomat Projesi

Sidney'den Midenizi Değil Ruhunuzu Doyuran Otomat Projesi
Sürekli koşuşturmalar içinde geçen hayatınızda durup duygusal eksikliklerinizi gidermeye ne dersiniz? Büyük oranda karşılanan fiziksel ihtiyaçlarımızın yanında duygusal ve psikolojik hayatımızın eksik kaldığı düşüncesiyle yola çıkan iki sanatçı Elizabeth Commandeur ve Mark Starmach, insanların zihinsel ve duygusal ihtiyaçlarına yönelik öğünleri  içeren bir otomat projesi ile karşımıza çıktı; ‘Intangible Goods’. Projedeki otomat diğer klasik otomatlardan aldığımız çikolata, içecek, cips vb. öğünler yerine anlamlı mesajlar içeren paketlerden oluşuyor.

keizçv

İki Sidneyli sanatçı (Elizabeth Commandeur ve Mark Starmach) ilk olarak üç akıl sağlığı uzmanıyla (Barbara LeBas, Dr. Tim Sharp ve Charlotte Stapf) birlikte, 500den fazla insana “Şu an hayatında en çok neye ihtiyacın var?” sorusunu sordukları anketten, elde ettikleri  cevapları 10 mental eksiklik etrafında toparlamışlar :

  1. Diğer insanlarla yakın ilişki kurmak

  2. Amaç

  3. Kendini Yapılandırma

  4. Cesaret

  5. İçtenlik/Doğallık

  6. Sakin Olma

  7. Keskinlik

  8. Kendilerini dinleyecek bir kişi

  9. İnsanlığa inanç 

  10. Sabır


tkml

Sıra gelmiş bu 10 eksikliği doyurucu paketler hazırlamaya. Çoğunluğu kart olmakla birlikte küçük nesneleri içeren paketler Commandeur ve Starmach özenle hazırlanmış. İçinde aktivite önerileri, notlar, haritalar içeren bu güzel paketler de farklı temalara ayrılarak insanların kendini eksik hissettiği duygulara yönelik ürünleri alması amaçlanmış. İşte bu otomattan alabileceğiniz aperatifler:

  1. Arkadaşlık (Friendship)

  2. Güvence (Reassurance)

  3. Cesaret(Bravery)

  4. Yapı (Structure)

  5. Serinlik(Chill)

  6. İçten Gelme(Spontaneity)

  7. Amaç(Purpose)

  8. Bağlantı(Connection)

  9. Hayal gücü(Imagination)

  10. Aitlik(Belonging)


aüttk

Stokta 4000’nin üzerinde bulunan paketlerden her gün yaklaşık 250 tanesi satışa sunuldu. Otomat kullanıcılarının sosyal medya hesaplarında aldıkları paket içeriklerini  paylaşmasıyla proje daha çok duyuldu ve ülkede ilgi odağı haline geldi.

Güzel bir fikirle oluşturulan bu otomat için tanıtım filmi de çekilmiş:

Intangible Goods Tanıtım Filmi

öavüctçkzm

İçindeki her bir ürünün fiyatı 2 dolar olan bu otomattan elde edilen kazanç ise Sidney’deki 2 kuruluşa bağışlandı. Otomat 26 Mart - 8 Nisan tarihleri arasında Sidneyin farklı lokasyonlarına taşınarak birçok insanın otomattan faydalanması sağlandı. Bu anlamlı projenin ülkede tekrar hayata geçmesi isteniyor.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.