Öğrenci Kariyeri Banner

Seyahatlere Yardımcı Uygulamalar- Web Siteleri

Seyahatlere Yardımcı Uygulamalar- Web Siteleri
Seyahatlere Yardımcı Uygulamalar- Web Siteleri

1-CityMaps2Go

‘’Offline çalışan Google Maps’’ benzetmesinin yapıldığı bu uygulama, ücretsiz olmak ile birlikte seyahat öncesinde ve sonrasında ihtiyacınız olan her bilgiyi sağlayacak muhteşem bir uygulama. Bu uygulama sayesinde gitmek istediğiniz şehir, bölge veya ülke haritalarıyla nerede olacağınızı her zaman bilecek ve gitmek istediğiniz yerleri kolaylıkla bulabilmenizi sağlayacaktır. Uygulamayı kullanan kullanıcıların sürekli olarak katkıda bulunması uygulamayı daha da ilgi çekici hale getirmektedir. Yemek yenilen restoranlar, kahve içilen dükkanlar, oteller hakkında yazılmış yorumları görebilir, sizler de deneyimlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.

unnamed

2-Live Trekker

Gitmek istediğiniz yere, sizden önce gidenlerin yorumlarını, fotoğraflarını görebildiğiniz bu uygulama aynı zamanda siz gezerken bulunduğunuz yerin konumunu otomatik bir şekilde kaydediyor. Bunun dışında bu süreçte çektiğiniz fotoğraf, video, ses ve notları coğrafi olarak rota üzerinde etiketliyor. Kaydedilen tüm içerikler tekrar oynatılabiliyor ve istenilen kişiler ile kolaylıkla paylaşabiliyorsunuz.

 

livetekker

 

3-Google Maps

Günümüzde herkesin kullanmayı tercih ettiği uygulamalardan birisi olan Google Maps, dünya üzerinde 3 boyutlu sokak sokak, cadde cadde gezintilere çıkabilmenize olarak sağlar. Google Maps üzerinden haritalara ücretsiz olarak erişmek mümkündür. Google Maps, üzerinde kendi rotalarınızı oluşturabilir, gideceğiniz yerleri farklı simgeler ile belirleyebilir ve bu oluşturduğunuz haritayı internetiniz olmadan da kullanabilirsiniz.

oslo

4-The Basetrip

Özellikle ilk defa yurt dışına çıkacaklar için çok faydalı olan bu uygulama, gideceğiniz yerde ihtiyacınız olacaklar listesini çıkarıyor. Country kısmından bulunduğunuz ülkeyi ve gitmek üzere olduğunuz ülkeyi seçtiğiniz zaman karşınıza o ülke hakkındaki bilgiler çıkıyor. Ülkenin para birimi, farklı priz seçenekleri, hava durumu, vize gerekliliği, sosyal hayatlarına dair bilgileri, internet gibi sistemlerin hız durumunu gösterip ülke hakkındaki temel bilgileri edinmenizi sağlar. Dünya ülkelerinin çoğu seçenekler arasında bulunmaktadır. Birçok farklı soruya cevap veren bu site, seyahat planlama süresini kısaltmanıza yardımcı olmaktadır.

Capture

 

5-Rome2Rio

Bu uygulama tam olarak ‘’seyahate giriş’’ özelliğinin olması yanında seyahattaki ilk adımın ulaşım olduğunu göz önünde bulundurursak; en uygun uçak, otobüs, tren biletlerini bulabileceğiniz Rome2Rio gezginlerin ve öğrencilerin mutlaka telefonunda olması gereken en önemli uygulamalardan biridir. Gitmek istediğiniz yere nasıl ulaşacağınız konusunda hiçbir fikriniz yok ise bu uygulama tam size göre. Bu uygulamaya girip şehirleri seçtikten sonra size araba, uçak veya uçak+tren gibi yol seçeneklerini harita üzerinden sunmaktadır.

 

Rome2rio-730x548

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.