Öğrenci Kariyeri Banner

Sevimliliğin Altındaki Dram: Biblo Kedi ''Scottish Fold''

Sevimliliğin Altındaki Dram: Biblo Kedi ''Scottish Fold''
Küçük; düşük, kırık kulaklar, yuvarlak hatlı sevimli bir yüz ve insan yaşamına kolayca uyum sağlayan iyi huy. Scottish Fold tipi kedileri kısaca böyle anlatabiliriz. Ancak tüm bu sevimliliğin altında dramatik bir gerçek yatıyor. Uzmanlar üretimin önüne geçilmesi için hayvanseverleri Scottish Fold almamaları konusunda uyarıyor.

Scottish Fold'lar özellikle yüz ifadeleri ve kırık kulakları nedeniyle birçok kediseverin favorisi. Ancak bu hayvanların sakin ve sessiz görünümünün nedeni aslında genetik.

Ağrılarından dolayı kıpırdayamayan hayvanlara bu özelliklerinden biblo kedi deniyor.

_W6NOLXMs3kCesyRR3EDvKA

Çok sevimli görünmesine rağmen kulakları aslında kıkırdak hastalığının semptom belirtisi olarak ortaya çıkıyor.

Bu hastalığı önlemek için Scottish Fold kedileri British Short kedileriyle çiftleştiriyor ancak bu yöntem de tam olarak çözüm olmuyor.

Çünkü çiftleşmeden doğan yavruların yarısı Short Hair yarısı da Scottish Fold olarak doğuyorlar ve maalesef o yavrularda da hastalık olma ihtimali var.

NTV'den Korhan Varol'un haberine göre; uzmanlar hayvanseverleri Scottish Fold almamaları konusunda uyarıyorlar. Böylece üretimin para için teşvik edilmesinin önüne geçilmesi umuluyor.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.