Öğrenci Kariyeri Banner

Sevim Koş, Kütüphanede Çay, Kahve ve Çorba Bedavaymış!

Sevim Koş, Kütüphanede Çay, Kahve ve Çorba Bedavaymış!
Özellikle sınav dönemlerinde sığınak olarak kullandığımız, boş yer bırakmadığımız kütüphanelerde çay, kahve ve çorbanın bedava olmasını ister miydiniz? Sanırım buna hayır diye cevap veren olmayacaktır. Böyle bir kütüphane olması hayal gibi gelse de böyle bir kütüphane var!

Geçen sene Zeytinburnu Belediyesi tarafından açılan Merkezefendi Şehir Kütüphanesi, 24 saat boyunca açık olması ve gelen herkese ücretsiz servisler yapmasıyla insanları kütüphaneye gelmeleri için teşvik ediyor. Özellikle üniversite sınavına ya da KPSS gibi sınavlara hazırlananların sabah erken saatlerde gelip, tüm günlerini geçirdiği kütüphanede böyle bir fırsatın olması ders çalışmak için motive edici olsa gerek. Şu anda 1100 raf kapasiteli olan ve 21 bin kitap bulunan kütüphanede kitap sayılarının daha da artacağı ayrıca ziyaretçilerin kitap isteğinde bulunabileceği de diğer bilgiler arasında.

1787874

Ziyaretçiler çay, kahve ve çorba ikramı sayesinde fazla harcama yapmayarak  kütüphanede ders çalışıp ya da sessizce kitaplarını okuyup vakit geçirebilecekler. Ayrıca 10 sayfaya kadar fotokopi ve internet ücretsiz. Kütüphanenin mimarisi de onu farklı kılan bir  diğer özelliği. Uygulamayla ilgili konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın şunları söyledi:

"Kütüphaneye daha çok öğrenciler geliyor. Hepimiz öğrenci olduk ve biliyoruz ki öğrenciler için 3-5 liranın önemi büyük. Çünkü ailelerinin desteğiyle eğitim hayatlarını devam ettiriyorlar. Bu sebeple hem öğrencilere destek olmak hem de kütüphane kültürünü yayıp, kitap okumayı teşvik etmek için haziran ayında böyle bir uygulamayı başlattık."

Kitap okumaya teşvik edilmesi ve kütüphane kültürünün arttırılması amacıyla gerçekleştirilen uygulama diğer kütüphanelere de örnek olacak nitelikte. Kütüphane sayılarının ve böyle uygulamalarının daha da artmasını umut ediyoruz.

kutuphane1

Kütüphanenin adresine bakmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Sitemizde daha önce İstanbul ve Ankara'daki kütüphanelerle ilgili yazılmış olan yazılara aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Ders Çalışılacak Özel Yerler: ”İstanbul’ daki Kütüphaneler”

Ankara’daki Kütüphaneler

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.