Öğrenci Kariyeri Banner

Sev Ki Başarmış Olasın

Sev Ki Başarmış Olasın
Mümin Sekman çaresizsen çare sensin diyerekten başlıyor bir kitabında ve devam ediyor: Çaresizlik öğrenilmiştir. Başarılı olmak da öğrenilebilir. Sende sandığından daha fazlası var! Gelebileceğin en iyi yerde değilsin. Yeni bir hayat için gereken, yeni bir akıldır. Doğru şeyi yapmak için yanlış zaman yoktur. Rüzgarı suçlamayı bırak, yelkenleri kullanmayı öğren! Seyirci koltuğundan sıkıldıysan, sahneye çık. Zirvede her zaman bir kişiye daha yer var. Başkaları yapabildiyse, sen de yaparsın.
Öğrenilmiş çaresizlik... Yazılışı bile ayrı bir çaresiz. Neden öğrenir insan bu kadar aciz bir kelimeyi ya da neden öğretirler? Biliriz, farkındayızdır ki kendi benliğimiz dahil olmak üzere çevremizdeki insanlar başarılı olmak ve başarabilmek idealleri üzerinde hayat sürerler. Peki neden herkes başar(a)maz. İnsan başardıkça özgürleşir özgür olan insan kendileşmeye ve çevresinden yükseldikçe soyutlamaya ve soyutlanmaya yatkınlaşır. Bu ve bunun gibi sosyo-entelektüel özellikler kazanan insanlar yaşamları boyunca sadece egoist yapı kazanırlar ve aslında kazandıklarından çok kaybettiklerinin farkına varamazlar. Başarmak bir işten bir kazançtan bir mülkten önce insandan başlar. İnsan insan kazanarak başarabilir ancak aynı zamanda insan kazandırarak da. Bakış açısını daraltarak bir şey sahibi olamaz .5-advantages-of-microlearning-elearning-fastest-e1471947103268

En büyük sorunlarımızdan biri budur. Farklılığa kolay adapte olamayız. Olamadığımız için üretemeyiz. Üretemediğimiz için ilerleyemeyiz. Yani başaramayızdan daha ziyade başarmayız. İşin özü farklı olmakta bundan daha çok da farklı olana saygı duymak da. Eleştirel yanımız her daim vardır bunu inkar edemeyiz lakin eleştirinin yıkıcıdan çok yapıcı olması bizim elimizde. Çevrenizi, kendinizi, ailenizi, arkadaşınızı, eşinizi, işinizi eleştirirken yapmaya, onarmaya dikkat etmelisiniz. Son noktam sevgi. Sevmeden hayatta kalamazsınız. Tutunamaz insanoğlu bir dala. Bakmayın siz yalnızlığa yanık olan insanlara onlar da sever. Kitabını, kalemini, evini, mahallesini daha neler sayabilirseniz. İşte olay tam bu noktada başarıyı sevmem ben diyen bir insan gördünüz mü çevrenizde hiç. Ama başaranı sevmeyen insan çoktur. Kazanmak istiyorsan insanoğlu başaranın üzerine basa basa değil izine basa basa gitmelisin. Sevmelisin. Dünyada bundan daha güzel ne olabilir. Severek kazan insanoğlu, sev ki başarmış olasın.
Sevgi ve saygıyla..

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.