Öğrenci Kariyeri Banner

Sertifikaların Kariyere Etkisi

Sertifikaların Kariyere Etkisi
mezuniyet getty

Sertifika eğitimleri ve programları  günden güne artıyor.  Peki bunların amacı ve önemi ne?

Donanımlı olmak kariyerimizde bizi başarıya doğru götürür. Peki bu donanımı nasıl edinebiliriz?

Sertifikalar bu noktada bize çok şey katıyor.  Her zaman üretmeye ve bilgiye ulaşmaya açık olmalıyız.

Kariyerimizi korumak ve geliştirmek için fark yaratmamız ve becerilerimizi geliştirmemiz gerekiyor.  Rekabet ederken bir adım önde olmamızı sağlayacak olan kariyerimiz ve bilgilerimizdir.

[ad name="Google Adsense"]

Aynı zamanda sertifika programlarına katılırken seçici olmalıyız. Zamanın da çok önemli olduğunu unutmayalım.

Sertifikalar, mesleğinize, hangi yönde ilerlemek istediğinize ve ilginize paralel olmalı. Amacımız iş olsun, cv’m dolsun değil, gerçekten kendimize bir şeyler katmak olmalıdır.

Sertifikaların bir artısı da, sektörleri ve pozisyonları öğreterek doğru kariyer hedefleri belirlemede yardımcı olmasıdır. Sertifikaların iş hayatına katkısı da olumlu ve önemlidir.

-Kendimizi geliştirme seçeneklerinden biridir.

Farkettiyseniz  ‘sertifika’ değil,’ sertifikalar’ diye bahsediyorum. Yani, bir sertifika eğitimi ve programı sizin için yeterli olmasın. Birden çok programda yer almanızı öneririm.

-Yurt dışı sertifikaları da kariyerimiz için önemli bir detaydır. Yurt dışında uzun süren bir akademik eğitim yerine, kısa sürede mesleki bilgi kazandıran sertifika programlarına devam etmek, akademik eğitim için yeterince zamanı olmayanlar için en ideal çözümdür.

-Aldığımız her sertifika bize iş hayatında ve öncesinde kolaylık sağlayacaktır.

Artık işe alım noktasında sadece diploma yetmiyor. Kimse sizi diplomanız için işe almaz. O diploma ile birlikte gerekli yetkinliklere sahip olup olmadığınız önemlidir. Doğru kariyer hedefinin belirlenmesinin önemini işe alım noktasında görüyoruz. Aldığımız sertifikalarda edindiğimiz eğitimler, bize iş hayatını daha iyi tanıtıyor ve önbilgi edinmemizi sağlıyor.

-Sertifika programlarını veren kişilerle iletişime geçmek, onların deneyimlerinden faydalanmak da önemli hususlardandır. Deneyimlerden faydalanarak seçtiğimiz sektörde kendimizi daha iyi ifade edebilme konusunda yetkinlik kazanmış oluruz.

-Sertifikaları bir tecrübe ve deneyim olarak görmeliyiz. En önemli etkisi ise kişisel gelişim bu sertifikaların.

Bunlar bir referans bizim için.

[ad name="HTML-3"]

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.