Öğrenci Kariyeri Banner

'Şehirlere Alışamadı! Sabahattin Ali'nin Şehirleri' Sergisi

'Şehirlere Alışamadı! Sabahattin Ali'nin Şehirleri' Sergisi

    “Yolculuklar bana zevk verir. Bu zevkte varacağım hedefin zevki dahil değildir. Yolculuk, bu bir yerde durmadığını, hareket ettiğini bilmek şuuru, bu bir yere bağlanıp kalmaktan kurtuluş başlı başına tatlı bir şeydir.”
Sabahattin Ali


5a84210f2269a21044ec4bfe

Yapı Kredi Kültür Sanat, Sabahattin Ali'nin kendi anlatımından kurgulanan bir Sabahattin Ali sergisine ev sahipliği yapıyor. Küratörlüğünü Sevengül Sönmez'in yaptığı "ŞEHİRLERE ALIŞAMADI- Sabahattin Ali'nin Şehirleri" sergisi, Sabahattin Ali'nin yaşamı boyunca bulunduğu Anadolu şehirlerine ve Berlin'e onun gözünden bakmayı amaçlamaktadır.

sabahali31_770x430-2

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç'un ev sahipliğiyle açılan sergiye yayınevinin yazarları, çalışanları, yazar Orhan Pamuk, Füruzan ve Nedim Gürsel gibi isimler katıldı.

1234_2275_3

Sergide; Sabahattin Ali'nin Sivas- Kayseri-Erzincan-Zonguldak gezi notları ve bu gezide çektiği fotoğraflar, Balıkesir Öğretmen Okulu'nda tuttuğu günlük, Kürk Mantolu Madonna'nın taslakları, Almanya'dan Mustafa Seyit Sutüven'e yazdığı "Mustafa'ya Mektup" şiiri, Nahit Vedat Fıratlı ve Ayşe Sıtkı İlhan'a yazdığı mektuplar sergide ilk kez izleyenlerle buluşuyor.

1234_761_1

Tarih Vakfı Arşivi ve Ömer Koç Koleksiyonu'ndaki belgelerle zenginleşen sergi; Cumhuriyet'in ilk yıllarında Anadolu şehirlerindeki yaşamı ve II. Dünya Savaşı öncesinin Berlin'ini Sabahattin Ali'nin çektiği fotoğraflar ve eserleri aracılığıyla anlatılmaktadır.

a54e2c7e-99d8-431e-8182-3fbeb5262ad9

Kitapları Yapı Kredi Yayınları'ndan yayımlanan şair, öykü, roman ve oyun yazarı, eleştirmen ve edebiyat düşünürü Sabahattin Ali'nin yaşamına bir gezgin gözüyle tanık olacaksınız. Sergi 27 Nisan tarihine kadar devam etmektedir.

a21567f20a6d9e586a08ada756f84852

 *Müziği ve edebiyatı bir araya getiren Harf’ten ve Nota’dan dizisi bu ay bizi Sabahattin Ali’nin sevdiği, andığı besteler, besteciler, güfte yazarları, makamlarla tanıştıracak. Türk müziğinin klasik ve neoklasik eserlerini ve icracılarını dinleyen, zeybek oynayan, dostlarıyla Şamram Hanım’ın kantolarını paylaşan Sabahattin Ali'nin bir müziksever olarak portresi çok renkliydi.  Yazarın dostları arasında besteci, derleyici ve güfte yazarı olarak  tanınmış pek çok isim yer alıyordu: Muzaffer Sarısözen, Ruhi Su, Şükrü Şenozan, Rüştü Şardağ, Hasan Âli Yücel...  Müzik, Ali’nin gündelik hayatının yanı sıra kurgularında da önemli bir yer tutuyordu; “Hanende Melek” öyküsü ve “Kuyucaklı Yusuf” romanında olduğu gibi... Dinleti, Yapı Kredi kültür Sanat’ın yeni sergisi “Şehirlere Alışamadı – Sabahattin Ali’nin Şehirleri”ne de selam gönderiyor. Biletler Biletix'te satışa sunulmuştur.

 

Sergi Adı: ŞEHİRLERE ALIŞAMADI- Sabahattin Ali'nin Şehirleri

Sergi yeri: Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık

Adres: Tomtom Mahallesi, Istiklal Cd No:161, 34433 Beyoğlu/İstanbul

*Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık sayfasından alıntıdır.

Kaynak: Yapı Kredi Kültür Sanat

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.