Öğrenci Kariyeri Banner

Samsung'tan Telefon Hızını İki Katına Çıkartan Yenilik!

Samsung'tan Telefon Hızını İki Katına Çıkartan Yenilik!

Samsung, yeni depolama alanı standardı UFS 4.0'ü duyurdu. Veri aktarım hızıyla bilinen en hızlı depolama standardı olan UFS 3.1'i ikiye katlayan UFS 4.0 depolama birimleri, 2022'nin üçüncü çeyreğinde seri üretime girecek. 

Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un yarı iletken birimi, çok önemli bir duyuru gerçekleştirdi. Şirket tarafından yapılan açıklamalarda, yeni nesil depolama standardı "UFS 4.0" duyuruldu.

Bu duyuru, özellikle de akıllı telefonlar için yeni bir devrin başlamakta olduğu anlamına geliyor. 

Akıllı telefonlar, bundan yıllar öncesinde eMMC depolama standartlarına sahipti. Ancak UFS standardı ile adeta bir devrim yaşandı. Akıllı telefonlar, bu depolama teknolojisi ile çok daha iyi performans vermeye başladılar. 

2020 yılında tanışma imkanı yakaladığımız UFS 3.1 ise son yıllarda en çok tercih edilen standartlardan bir tanesi oldu. Teknoloji şirketleri, orta segment telefonlarında bile UFS 3.1'i tercih etmeye başladılar.

Telefonların Hızı 2 Katına Çıkacak!

Samsung tarafından yapılan açıklamalara göre UFS 4.0, 23,2 Gbps hıza ulaşabiliyor. Günümüzün en hızlı depolama çözümü olan UFS 3.1 ise 11,6 Gbps hıza ulaşabiliyordu.

Yani yeni depolama çözümleriyle telefonların hızı, depolama biriminden işlemciye veri aktarımı noktasında 2 katına çıkacak.

Samsung tarafından yapılan açıklamalara göre UFS 4.0 standardı, UFS 3.1'den yüzde 46 verimli çalışıyor. Yani UFS 4.0'ın enerji tüketim verimi, UFS 3.1'den çok daha iyi.

Samsung tarafından yapılan açıklamalara göre UFS 4.0 standardı ile gelen depolama alanları, 2022'nin üçüncü çeyreğinde seri üretime girecek.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.