Öğrenci Kariyeri Banner

Sakarya Üniversitesi Çevre Köylere Yardım Topluluğu ile Röportaj

Sakarya Üniversitesi Çevre Köylere Yardım Topluluğu ile Röportaj
DSC_0265

Evet arkadaşlar Sakarya Üniversitesi öğrencileri tarafından oluşturulan " Çevre Köylere Yardım Topluluğu" ile çok güzel bir söyleşi gerçekleştirdik. Bu güzel toplulukta uzun süredir aktif görev almakta olan aynı üniversitesinin işletme bölümü 3. sınıf öğrencisi Eray Canbazoğlu ile merak ettiğimiz konular hakkında bilgi sahibi olmaya çalıştık.

[ad name="Google Adsense"]

1)Kulübünüzü bana kısaca tanımlayabilir misin?

Öncelikle Merhaba, biz Çevre Köylere Yardım Topluluğu olarak Sakarya ili çevresindeki köy okullarına gidiyoruz. İlk başta ön bi grup gideceğimiz olan köy okuluna gidiyor. Oranın eksik ve ihtiyacını listeliyoruz, diğer arkadaşlarla paylaşıyoruz. Daha sonra okulun ihtiyacı varsa onu gidermeye çalışıyoruz. Örneğin şu anda Hendek'in Karadere Köyü'nde kütüphanesi olmayan okul var ve topluluğumuz ile oradaki arkadaşlara kütüphane yapmaya karar verdik. Anasınıfında oyuncak  sayısı da yetersiz olduğundan elimizden geldiğince oyuncak da toplayacağız. Bazı gittiğimiz köy okullarında ise oradaki öğrenci arkadaşlar ile dolu dolu bir gün geçiriyoruz. Okul mevcudu 30 civarı olan okullara gidiyoruz (genelde öyle oluyor ve hepsi tek sınıfta okuyor) , onlarla oyunlar oynuyoruz, diş ve el temizliği ile ilgili eğitimler yapıyoruz, evde kendi yaptığımız (börek, poğaça, mercimekli köfte...) yemekleri onlarla paylaşıyor beraber yemek yiyoruz. Kısaca onlarla mükemmel bir gün yaşıyoruz, onların küçücük kalplerine dokunuyoruz ve bu da bizi mutlu ediyor.

DSC_0009 (1)

2)Kulübünüz Sakarya Üniversitesi öğrencilerinden oluşmakta. Bana kısaca Sakarya’yı tanıtır mısın?

Sakarya,  sessiz, sakin, trafiği olmayan, bol yeşillikli biraz daha stresli hayattan uzak ve bana çok iyi gelen mezun olduğumda da özleyeceğim bir yer. Belki imkânlar ve sosyal aktiviteler daha iyi olabilir ama ben gene de çok memnunum.

DSC_0173

3)Kulübünüzün üye sayısı nedir ve ağırlıklı olarak hangi bölümlerden öğrencilerden oluşmakta?

Maalesef kişisel gelişim yahut çalışma hayatındaki kulüpler kadar kalabalık değiliz , bu sosyal sorumluluk ve  gönüllülük işi. Kemik kadro olarak 20 kişi varız. Ama etkinliklerimize 30-35 kişi gidiyoruz. Genel olarak İşletme bölümü ve insan kaynakları bölümü öğrencileri var ama mühendislikten de gelen oluyor.

DSC_0114 (1)

4)Kulübünüzün şu an uygulanan bir projesi var mı?

Evet var, şu an Sakarya'nın Hendek ilçesinde Karadere Köyü'nün Karadere İlkokulu'na gideceğiz. Üstte de belirttiğim gibi okulun kütüphane ve oyuncak ihtiyacı var. Çevremizden, sosyal medyadan kitap toplamaya çalışıyoruz ve bu bir hayli zor oluyor, martın sonlarına doğru bu okula kütüphane yapmak için gideceğiz. Sesimizi duyurmak için siz de destek olursanız çok seviniriz.

DSC_0228 (1)

5) Kulübünüzün geleceğe dair planları nedir?

Bu kulüp 13 seneden beri var olan bir kulüp , bizden öncede çeşitli planlar vardı ve bizden sonra da var olacaktır. Lakin çevremize bizden sonraki arkadaşlara  sosyal sorumluluğu ve paylaşmayı aşılamaya çalışıyoruz. İnşallah da bu hedefimize ulaşırız.

DSC_0124 (1)

6)Kulübünüzün gerçekleştirdiği projelerde öğrencilere neler katabileceğini düşünüyorsun?

Daha fazla duyarlı, empati duygusu gelişmiş bir kitle oluşturacağını düşünüyorum.

7) Sitemizin de ismi olan “Öğrenci Kariyeri” denince aklına ne geliyor?

Öğrenci kariyeri denince aklıma, öğrencinin üniversiteyi sadece okumak için değil, kendini geliştirmesi, kendini keşfetmesi ve ileriki hayatında ona bir fark yaratması anlamına geliyor.

DSC_0125 (1)

8)Belli bir kulübe üye olup faaliyetlerde bulunmak bir öğrenciye neler katar?

Kişisel gelişim, özgüven, kendini ispatlayabilme arzusu, tecrübe, sosyalleşme gibi duygu ve durumlar katacağını düşünüyorum.

DSC_0178 (1)

Sizde yardım etmek istiyorsanız bu adreslerden arkadaşlara kitap, oyuncak vb. gibi yardımlarda bulunabilirsiniz.

Facebook  /sauckyk
Twitter : @sau_ckyk

[ad name="HTML"]

[ad name="HTML-3"]

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.