Öğrenci Kariyeri Banner

Sağlık Bakanlığından Ses Getiren Bir Aplikasyon: 'Hayat Eve Sığar'

Sağlık Bakanlığından Ses Getiren Bir Aplikasyon: 'Hayat Eve Sığar'
Son zamanlarda dünyanın içinde bulunduğu durumu Türkiye Cumhuriyeti olarak en az hasarla atlatmaya çalışıyoruz. Tüm vatandaşlar verilen yönergelere uyarak evde kalmaya devam ediyor. Alınan çeşitli önlemlerin yanı sıra Sağlık Bakanlığı, belediyeler, tüm sağlık çalışanları da gece gündüz demeden bizler için çalışıyor.

Yeni bir hamle ise bugün Sağlık Bakanlığından geldi. Geliştirilen Hayat Eve Sığar adlı uygulama ile vatandaşların virüs hakkında detaylı bilgi alması için uygulama telefon ve tabletlerde kullanıma açıldı.

Uygulama ilk açıldığında ''Bu uygulama seni ve çevrendekileri Corona virüsünden korumak için T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilmiştir" yazısı karşılıyor kullanıcıları.

 

woman-wearing-white-v-neck-shirt-using-space-gray-iphone-6-225232

Peki Bu Uygulama Kullanıcılara Neler Sağlıyor?

  • Kullanıcıların istediği sıklıkta güncel veriler esas alınarak hazırlanmış olan Covid-19 testine erişmesine olanak sağlıyor.

  • Ayrıca izin vermeleri halinde aile üyeleri ve talep edilen diğer kişiler ailem sekmesine eklenebiliyor ve sağlık durumları hakkında bilgi sahibi olunabiliyor.

  • Uygulamanın konum servislerine izin verilmesi durumunda ise kullanıcının riskli bölgede bulunması halinde uygulama uyarı veriyor. Kullanıcılar yoğunluk haritasında 'Evde İzolasyon', 'Riskli' ve 'Enfekte' olarak durumunu görebiliyor.

  • Aynı zamanda uygulama sayesinde kullanıcıya en yakın sağlık kuruluşu görülebiliyor ve  tek tuşla ALO184 Korona Virüs hattına ulaşılabiliyor.

  • Uygulamanın sağladığı bir diğer özellik ise güncel olarak ölüm ve iyileşme sayılarını kullanıcılarla paylaşıyor olması.


325518

 

UYGULAMAYI İNDİRMEK İÇİN:

APP STORE

PLAYSTORE

 

Özgün İçerik: Bu içerik Öğrenci Kariyeri ekibinden Gökçe ÖZTÜRK tarafından oluşturulmuştur.

Gökçe Öztürk

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Gökçe Öztürk..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.