Öğrenci Kariyeri Banner

Sabancı Üniversitesi, Avrupa'da NVIDIA'nın Programına Kabul Edilen Tek Üniversite Oldu!

Sabancı Üniversitesi, Avrupa'da NVIDIA'nın Programına Kabul Edilen Tek Üniversite Oldu!

Sabancı Üniversitesi yapay zeka kulübü kAi Sabancı, NVIDIA Student Network programına kabul edilen Türkiye ve Avrupa’dan ilk ve tek kulüp olara tarihe geçti. 

Sabancı Üniversitesi Yapay Zeka Kulübü “kAi Sabancı”, NVIDIA’nın Student Network programına kabul edilerek bir ilki başardı. Kulüp, yalnızca Türkiye’de değil, Avrupa genelinde de programa kabul edilen tek kulüp olma başarısını elde etti. Sabancı Üniversitesi, böylelikle programa dahil edilen dünya çapındaki 4 pilot üniversiteden biri oldu.

NVIDIA Student Network Programı Nedir?

NVIDIA’nın Student Network programı, dünya çapındaki öğrencilere yapay zeka alanındaki kariyerlerinin temellerini atmalarını sağlamayı amaç ediniyor. Program kapsamında yapay zeka eğitimleri ve proje fırsatları sağlanıyor.

Program kapsamında öğrencilere sunulan projeler arasında veri bilimi, konuşma tanıma ve işleme, görüntü işleme ve daha pek çok alanda projeler bulunuyor. Öğrenciler, kurulan bir Discord sunucusunda bir araya gelerek özel etkinliklere dahil oluyor, birbiriyle tanışıyor ve kendi networklerini oluşturuyor. Üstelik NVIDIA’daki yapay zeka mühendislerinden projeleri için birebir destek alabiliyor.

NVIDIA, Sabancı Üniversitesi’ne Neler Sağlayacak?

  • Ekipman desteği
  • Kulüp etkinliklerine destek
  • Eğitim ve proje materyalleri
  • NVIDIA Deep Learning’den kursların sunulması
  • NVIDIA’daki mühendisler ve çalışan tüm ekip ile birebir konferanslar, soru-cevap etkinlikleri

Kulübün kurucusu ve başkanı Serhan Yılmaz, dahil oldukları NVIDIA programı kapsamında yapay zeka, yapay öğrenme, derin öğrenme ve bu gibi alanlarda ve bunların birer alt dalı olan görüntü işleme, konuşma tanıma, doğal dil işleme (NLP), yaratıcı yapay zeka ve sohbet edebilen yapay zeka oluşturma ve daha pek çok projeye imza atmayı hedeflediklerini açıkladı.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.